Uitvinder Knetterdel komt met carnavalsvariant

Uitvinder Knetterdel komt met carnavalsvariant
De carnavalsvariant van de Knetterdel

Van de frikandel met knettersuiker die vorig jaar werd geïntroduceerd, is nu een carnavalseditie verkrijgbaar. Uitvinder Joël Sturmans heeft de eerste bestellingen al binnen en hij verwacht dat de populariteit van de nieuwste Knetterdel de komende tijd zal toenemen.

De Knetterdel is een frikandel met mayonaise en knettersuiker, en werd in april 2018 gelanceerd door de Limburgse uitvinder en ‘ideeënbedenker’ Joël Sturmans. In plaats van oranje knettersuiker, komt Sturmans nu met de kleuren rood, geel en groen, zo meldt snack-nieuws.nl. Dit zijn de gangbare kleuren tijdens carnaval in Limburg. Sturmans verkoopt de knettersuiker via zijn webshop.

Vastelaoves edisie

Sturmans denkt dat er wel interesse zal zijn voor de nieuwe variant, de ‘Vastelaoves edisie’. ‘Het krijgt steeds meer aandacht, ik heb de eerste bestelling al binnen’, zegt hij tegen Snackkoerier. ‘Ik verwacht dat het in de aanloop naar carnaval steeds populairder zal worden.’

Knetterdel

Veel aandacht voor Knetterdel

De originele snack heeft vorig jaar in ieder geval veel media-aandacht gekregen. Sturmans was onder meer te zien op tv bij Pauw en First Dates. Bij Pauw kwam hij later nog eens voorbij in het rijtje van leukste momenten van het jaar.

‘Knetterdel niet extra zoet’

Volgens Sturmans is de Knetterdel, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet extra zoet. ‘De knettersuiker heeft namelijk geen smaak. Het is puur de sensatie in je mond, daar gaat het om.’ Via de webshop zijn andere versies te verkrijgen die wel een smaakje hebben: pikant, curry ketchup en smokey bbq, allemaal op basis van knettersuiker.

Voor wie niet weet hoe de Knetterdel wordt gemaakt, heeft Sturmans een illustratie laten maken

Knetterdel