Cafetaria Het Eendje sluit aan bij Eetwinkel en presenteert vernieuwde zaak

Familiebedrijf cafetaria Het Eendje in het Limburgse Afferden gaat verder onder de vlag van Eetwinkel. Naast de compleet vernieuwde zaak heeft de ondernemersfamilie nog een feestje te vieren.
Delen:

Eetwinkel Het Eendje viert dit jaar het 5-jarig jubileum. De familie Pouwels begon in 2015 met de cafetaria in het Limburgse dorp. Angelica is het vaste gezicht in de zaak, daarbij wordt zij ondersteund door haar man Toine en dochters Anousha en Fleur. De feestelijke heropening van Eetwinkel Het Eendje is op 19 januari.

Meer fietsers en wandelaars

De afgelopen weken is er volop verbouwd en heeft de zaak een geheel nieuw interieur van vloer tot plafond. Met effect, zegt Anousha Pouwels: ‘We hebben een veel gezelligere uitstraling gecreëerd van binnen en buiten, mensen willen graag blijven zitten om te eten.’ De ondernemer merkt al dat er meer fietsers en wandelaars binnen komen. Er is plaats voor twintig gasten, en nog eens ruim zestig op het terras.

Eetwinkel Het Eendje

Op zoek naar creatieve ideeën

Aansluiting bij Eetwinkel is volgens Anousha Pouwels een belangrijke stap voor de toekomst van Het Eendje. ‘We zijn op zoek naar creatieve ideeën en ondersteuning op het gebied van marketing, waardoor we meer leuke acties op poten kunnen zetten.’

Eetwinkel Polly

De ondernemers zijn geïnspireerd door Eetwinkel Polly om zich bij de club te voegen. ‘Nadat we in 2017 in de Cafetaria Top 100-editie van Snackkoerier lazen dat Eetwinkel Polly op nummer één stond, hebben we hen een bezoek gebracht. Het enthousiasme van Rob en Jesper en de uitstraling van Eetwinkel maakten onze keuze makkelijk.’

Focus op lokaal

Het Eendje gaat werken met een nieuw kassasysteem en dan kunnen mensen ook online bestellen. Tevens wordt er een nieuwe menukaart geïntroduceerd. Zo zal het aanbod worden uitgebreid met onder andere burgers en luxe friet. ‘We spelen graag in op het lokale aspect, zo komen alle vleesproducten van dorpsslager Arno de Best. Ook hebben we op donderdag visdag, dan maken we verse kibbeling en gebakken vis dat we paneren met huisgemaakt deeg.’