Hasan werkt bij Comptoir Libanais in Utrecht. De vakjury prees het winnende lunchgerecht vanwege de originaliteit, het hoge smaakgehalte met voldoende frisheid in combinatie met een heerlijk Libanees flatbread. In zijn gerecht gebruikte hij onder meer falafel, tomaat, augurk, aubergine, jalapeno en zelfgemaakte tahinasaus.
Karim Houmachi van B Course Schiphol eindigde als tweede. Monique Soomers, werkzaam bij Rotterdam Airport pakte de derde plaats.
High traffic
De vakwedstrijd Het Lekkerste Lunchgerecht is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, vakwedstrijden die al sinds 1984 jaarlijks plaatsvinden tijdens de Horecava. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionals die werken bij bedrijven op hightrafficlocaties.
Uniek en spraakmakend
De opdracht was om ter plaatse op het podium, binnen zes minuten, vijf identieke creaties te maken, welke door de vakjury werden geproefd en beoordeeld. De jury lette daarbij op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Maar het ging vooral om het unieke en spraakmakende karakter van het gerecht.
Acht professionals deden mee aan de vakwedstrijd, die wordt georganiseerd door stichting Lekkerste Wedstrijden, in samenwerking met Hanos.