De zaak van Désirée Stroes en Brian Steevens in de Utrechtse binnenstad levert onder meer kroketten aan borrelrestaurant Stan @ Co en restaurant Luc, beide op minder dan twee minuten lopen van Croquetten Boutique. Ook restaurants in Den Dolder, Houten en vlakbij ‘s-Hertogenbosch hebben de kroketten ontdekt.
Grote eer
‘We zijn zelf destijds benaderd door een restaurant die onze kroketten wilde’, vertelt Désirée Stroes. ‘Dat vonden we hartstikke leuk en een grote eer. We hebben vervolgens zelf restaurants aangeschreven die we leuk vinden. Als ze interesse hebben, kijken we samen naar welke kroketten het beste op de kaart passen.’
Garnaal en schapenkaas
Croquetten Boutique maakt 40, 60 en 80 grams kroketten. Niet alle varianten zijn ook in de winkel te koop. ‘Restaurants willen de garnalenkroketten met 30 procent garnaal. Dat is voor onze winkel gewoon te duur.’ In Den Dolder is bijvoorbeeld de kroket met schapenkaas verkrijgbaar, die als special in de winkel tijdelijk op het menu stond.

Désirée Stroes, hier aan het werk in de productiekeuken, vindt het een grote eer om kroketten voor andere horecazaken te mogen maken.
Open productiekeuken
Désirée Stroes en Brian Steevens draaien alle kroketten nog altijd zelf, in de open productiekeuken in de winkel. ‘We hebben het nu wel een stuk drukker gekregen. Voorheen stond er niet altijd iets op het vuur, nu wel.’ Voor de weekenden en steeds vaker doordeweeks hebben ze hulp van een aantal oproepkrachten die de gasten in de winkel bedienen.
Luxe kroketten
Croquetten Boutique steekt kroketten in een luxe jasje. Acht verschillende kroketten – zoals kipsaté, zalm en citroenpeper, gele paprika en courgette en rabarber met aardbei – zijn los te verkrijgen in een goudkleurig doosje en op een pistoletje. De kroketten worden vervolgens met aandacht gegarneerd met onder meer een bijpassende saus en verse kruiden.
De bestverkopende varianten in de winkel zijn de draadjesvleeskroket en de vegetarische feta met zontomaat. De maandspecial in mei is Hollandsche asperge, die volgens Stroes ook populair is. ‘In principe kunnen we alles maken. Omdat we het zelf doen, zijn we redelijk flexibel. Wat ons betreft kun je van alles een kroket maken.’