Five Guys Rotterdam Alexander 30 april open

Five Guys Rotterdam Alexander 30 april open

Five Guys Burger & Fries opent maandag 30 april een nieuwe vestiging in winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam. Daar zal het niet bij blijven.

De Amerikaanse burgerketen is gevestigd bij de ingang aan het Alexanderplein, tegenover een filiaal van KFC. Rond de zomer staat de opening van een tweede Five Guys in Rotterdam gepland, in het centrum aan het Stadhuisplein.

Twintig vestigingen

De eerste vestiging van Nederland opende in december 2017 op de Markt in Eindhoven. Op 5 maart volgde de winkel in Utrecht, op het vernieuwde Stationsplein. Het plan is om dit jaar ook vestigingen in Den Haag en Almere te openen. Het bedrijf maakt telkens kort voor de opening de datum bekend. Het bedrijf mikt op in totaal twintig vestigingen in Nederland.

Geen franchise

Waar de restaurants in andere landen voornamelijk door franchisenemers worden gerund, zijn de vestigingen in Nederland straks waarschijnlijk allemaal in bezit van Five Guys zelf. Nederland moet namelijk het internationale trainingscentrum van het bedrijf worden. Het internationale hoofdkantoor is in Amsterdam gevestigd.

Five Guys menu

Het menu van Five Guys Burger and Fries is klein, simpel en bestaat voornamelijk uit hamburgers en friet. Daarnaast een aantal hotdogs, sandwiches en milkshakes. De hamburgers, brood en friet zijn vers en worden per bestelling gemaakt.

Five Guys

© Fotopersburo Bert Jansen

Geschiedenis

Five Guys werd in 1986 in de hoofdstad Washington opgericht door Janie en Jerry Murrell. Jerry en zijn zonen Jim, Matt, Chad, en Ben zijn de originele ‘Five Guys’. In totaal zijn er nu meer dan 1400 vestigingen wereldwijd. In de komende vijf jaar wil Five Guys uitbreiden naar nog eens twintig landen.