Five Guys opent tweede vestiging

Five Guys opent tweede vestiging
Five Guys Eindhoven © Fotopersburo Bert Jansen

Na Eindhoven opent Five Guys Burgers & Fries maandag 5 maart de tweede vestiging van Nederland in Utrecht. Daarnaast staan er nog drie steden op de rol.

Five Guys Utrecht is gevestigd aan het vernieuwde gedeelte van het Stationsplein in Utrecht. Daar zit ook een vestiging van de bekende Utrechtse frietzaak Manneken Pis.

Het plan is om in de eerste helft van dit jaar ook vestigingen in Den Haag, Rotterdam en Almere te openen. Het bedrijf maakt telkens kort voor de opening de datum bekend.

Verse burgers en frietFive Guys

Five Guys is een Amerikaanse bedrijf dat zich richt op verse burgers en friet. Daarnaast staan er hotdogs, sandwiches en milkshakes op het menu. Friet komt in twee varianten: Five Guys style’ en ‘Cajun style’.

Het milkshake-aanbod bestaat uit tien varianten, waaronder peanut butter, salted caramel, cherry, Oreo en coffee. Shakes kosten 5 euro, met of zonder slagroom.

>> Leestip >> Five Guys wil twintig restaurants in Nederland

De prijzen voor hamburgers beginnen bij 6,50 euro vooor een kleine tot 11 euro voor een bacon cheeseburger. De toppings zijn gratis. Daarnaast zijn er drie soorten bier te krijgen, voor 5 euro per fles.

Wereldwijd

Five Guys telt in totaal bijna 1500 restaurants wereldwijd. Buiten de Verenigde Staten heeft het bedrijf 96 vestigingen in 14 landen, waaronder Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland, Frankrijk, Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar, Koeweit en Canada.