Spaanse regering komt horeca tegemoet met huurverlaging

Spaanse regering komt horeca tegemoet met huurverlaging

De Spaanse regering heeft eigenaren van horecapanden gemaand een huurverlaging van 50 procent door te voeren. De maatregel geldt voor eigenaren die meer dan tien panden in stedelijke gebieden bezitten en die nog geen huurcontracten hadden aangepast door corona.

Spanje had voor voor de uitbraak van het coronavirus de hoogste dichtheid aan restaurants en bars ter wereld, maar het virus heeft een spoor van verwoesting aangericht. Dit jaar hebben 85.000 horecagelegenheden de deuren moeten sluiten. Zowel de horecaondernemers als de verhuurders worden ook via belastingen gesteund door de Spaanse regering.

Spanje is een van de zwaarst getroffen landen door het coronavirus. Het land registreerde al ruim 49.000 doden. Het aantal besmettingen ligt boven de 1,8 miljoen. Spanje wil op 27 december beginnen met het toedienen van de eerste coronavaccins.

Naar verwachting krimpt de Spaanse economie dit jaar met ruim 11 procent. Het land krijgt volgend jaar een financiële injectie ter grootte van 140 miljard euro van de EU.