WestCord Hotels breidt hybride eventlocaties uit met drie hotels

WestCord Hotels breidt hybride eventlocaties uit met drie hotels

Nadat WestCord in september 2020 in WTC Hotel Leeuwarden de grootste hybride vergaderlocatie van Noord-Nederland opende, heeft de groep nu ook Hotel Jakarta Amsterdam, WestCord Fashion Hotel Amsterdam en WestCord Hotel Delft volledig ingericht op nieuw soort evenementen.

Wegens het succes van WTC Hotel Leeuwarden en de grote vraag naar hybride en online evenementen hebben nog drie hotels van WestCord zich hierop toegelegd. Hotel Jakarta Amsterdam, WestCord Fashion Hotel Amsterdam en WestCord Hotel Delft zijn de samenwerking aangegaan met HWC Events & Rental.

Zero waste studio's

In de hotels zijn diverse ruimtes ingericht als studio voor livestreams en hybride evenementen. De studio’s bestaan uit verschillende decors, audiovisuele techniek en worden bemenst door gekwalificeerde technici. Daarnaast zijn de studio’s volledig aan te passen naar specifieke wensen vanuit de opdrachtgever. In het kader van duurzaamheid zijn de decors herbruikbaar waardoor de studio’s zijn opgebouwd op basis van ‘zero waste’.

Studio opstelling in WTC Hotel Leeuwarden - beeld: WestCord

Omdat de drie hotels allen beschikken over bijzondere en ruime vergaderfaciliteiten zijn vrijwel alle soorten evenementen mogelijk. WestCord Hotel Delft biedt bijvoorbeeld een ‘huiskamer’ met open haard én Delfts blauwe touch, in WestCord Fashion Hotel Amsterdam kan de skybar omgebouwd worden tot studio en bij Hotel Jakarta Amsterdam biedt de subtropische binnentuin een uniek decor voor een livestream.

Marit Baars, Sales Manager bij WestCord Hotels: ‘Onze hotels lenen zich uitstekend voor livestreams en online en hybride evenementen. Opdrachtgevers zijn op zoek naar unieke locaties en wij kunnen die bieden. Een livestream tussen de palmen of in een skybar op de tiende verdieping met uitzicht over Amsterdam, waar kan dat nou nog meer? Wij willen met het aanbieden van deze technieken voldoen aan de vraag vanuit de markt.’

Door de spreiding van de hotels die nu zjin uitgerust met studio's en techniek, creëert WestCord Hotels een grote dekking in Nederland voor het aanbieden van hybride evenementen en livestreams.

Over WestCord Hotels

WestCord Hotels is een hotelgroep met 15 hotels in Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Delft, Garderen en op de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Ameland. Medio 2021 opent een nieuw WestCord Hotel in het centrum van Groningen. WestCord Hotels is een Nederlands familiebedrijf en bestaat sinds 1968.