Gijs Remijnse wint Nxt Gm Challenge 2021 en daarmee baan als gm

Gijs Remijnse wint Nxt Gm Challenge 2021 en daarmee baan als gm
Vlnr: Erik Jan Ginjaar (algemeen directeur Postillion), Gijs Remijnse (winnaar Nxt Gm Challenge 2021), Stephanie van Oorschot (voorzitter HotelloTOP)

De winnaar van The Nxt Gm Challenge 2021 is bekend: op 1 september start Gijs Remijnse (Hotel Management School Maastricht, HMSM) als general manager van Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer.

Remijnse won het van 3 finalisten uit een shortlist van 10 die werden gekozen uit bijna 100 aanmeldingen voor de derde en tevens laatste editie van de Nxt Gm Challenge.

Van student flash forward naar eindverantwoordelijk

Remijnse neemt op 1 september het stokje over van Melissa de Rooij, die de wedstrijd in 2020 won en nu bezig is aan haar jaar als general manager van Postillion Amersfoort Veluwemeer. Zij op haar beurt volgde Justus van Dam op, die in 2019 de eerste winnaar was van The Nxt Gm Challenge.

Recordaantal aanmeldingen

Ondanks Covid-19 schreven zich vorig jaar een recordaantal Hotello’s in voor The Nxt Gm Challenge 2021. Na drie edities is de wedstrijd duidelijk een gevestigde waarde binnen de hospitality branche. Uit deze inschrijvingen selecteerden initiatiefnemers Postillion Hotels en HotelloTOP tien kandidaten die kans maakten op een baan als General Manager. Tijdens de Challenge Day op 21 maart bleven Lotte Gilbers (Stenden Hotel Management School, SH), Mirthe Kraus (Stenden Hotel Management School, SH) en Gijs Remijnse (Hotel Management School Maastricht, HMSM) over als finalist. Van hen wist Remijnse de titel Nxt Gm 2021 uiteindelijk te veroveren.

De juiste eigenschappen

De jury prees Remijnse om zijn ambitie, doorzettingsvermogen en het feit dat hij een teamplayer is. Eigenschappen die de hotelbranche hard nodig heeft, benadrukt Erik-Jan Ginjaar, CEO van Postillion Hotels. ‘Om daadwerkelijk het verschil te kunnen maken en gastvrijheid met een hoofdletter G goed neer te zetten, hebben we jong talent nodig, met vernieuwende ideeën en lef.’

Zeker nu, vult Stephanie van Oorschot, voorzitter HotelloTOP Nederland aan. ‘Want, ondanks het uitbreken van Covid-19, zijn er nog kansen genoeg. Misschien juíst wel door Covid-19, dat laat zien wat de grote waarde is van live ontmoeten en gastvrijheid. Die kansen moet je echter wel durven pakken.’

100 procent verantwoordelijkheid

Met de wedstrijd laten Postillion Hotels en HotelloTOP ze zien dat, als je écht wil, je absoluut kunt doorgroeien binnen de hospitality branche. Tijdens zijn jaar als Nxt Gm is Gijs dan ook voor de volle honderd procent verantwoordelijk is voor het runnen van het hotel. Hetzij met begeleiding van ervaren ‘captains of industry’. Professionals, die exact weten hoe het werkt in de hotel branche hem de fijne kneepjes van het vak kunnen leren.

Op 1 september krijgt Remijnse de sleutels van Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer overhandigd door Melissa van Rooij, Nxt Gm 2020. ‘Al vanaf de eerste dag is het ontzettend leerzaam en uitdagend’, blikt zij terug op haar tijd als general manager. ‘Je leert jezelf door een functie als gm heel goed kennen, ervaart alle verschillende disciplines in de praktijk en het is enorm goed voor je netwerk. Hier heb je de rest van je carrière profijt van.’

Woorden die Nxt Gm 2019, Justus van Dam, kan onderschrijven. ‘Ik heb ontzettend veel geleerd tijdens mijn jaar als gm. Veel meer dan dat je ooit uit een boek kunt halen. De ervaringen die je meeneemt uit zo’n jaar zijn uniek en hebben me geholpen in mijn verdere loopbaan. The Nxt Gm Challenge is absoluut de kickstart van je carrière.’