nieuws

Justus van Dam wint baan als general manager in Nxt GM Challenge

Hotel 897

Justus van Dam heeft The Nxt GM Challenge gewonnen. Op het HotelloTOP Year Event werd bekendgemaakt dat Van Dam de meeste stemmen heeft verzameld en een jaar lang aan de slag gaat als general manager van Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer.

Justus van Dam wint baan als general manager in Nxt GM Challenge

Postillion Hotels en HotelloTOP organiseerden de wedstrijd voor laatstejaars en net afgestudeerde hotelschoolstudenten samen, op zoek naar de nieuwe general manager voor Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer.

Doel van The Nxt GM Challenge is op een net even iets andere wijze het gat verkleinen tussen jonge talenten/afgestudeerde hotello’s. Het moet een jaarlijkse competitie worden, waarbij de winnaar telkens een jaar het hotel in Amersfoort leidt.

Van de zeven kandidaten die zich kwalificeerden, bleven drie finalisten over: Romy Duivenvoorden (HMSM’ 19), Justus van Dam (HTH ‘19) en Maartje Verbruggen (HMSM ‘19). Zij gaven tijdens Future Hotello, voorafgaand aan het HotelloTOP Year Event, nog een laatste pitch voor de jury.

Volledig verantwoordelijk

Directeur van Postillion Hotels Erik Jan Ginjaar maakte tijdens het HotelloTOP Year Event in de Rai de winnaar bekend. Van Dam kan nu zijn droom waarmaken en een jaar lang ervaring opdoen als general manager. Hij zal volledig verantwoordelijk zijn voor het runnen van het hotel. Dit betekent op financieel gebied, maar ook op operationeel en commercieel gebied. Een enorm leerzame periode waarin Van Dam alles zal leren wat hij nodig heeft voor een succesvolle carrière in de hospitality industrie.

Van Dam, die naast zijn studie werkzaam is bij Pulitzer Amsterdam wist de vakjury al snel te overtuigen met zijn ‘financiële inzicht op zulke jonge leeftijd’, aldus de jury. Ook online deed Van Dam het goed en wist hij de meeste stemmen te verzamelen met zijn online campagne. Van Dam, die dit jaar hoopt af te studeren aan Hotelschool The Hague, wordt door de vakjury omschreven als een goede hotel fixer, een soort waar er niet veel meer van zijn tegenwoordig, aldus de vakjury.

Justus van Dam is van september 2019 tot september 2020 General Manager. Daarna mag hij de sleutel doorgeven aan een nieuw aanstormend talent. Vanaf juni 2019 kunnen talenten zich aanmelden voor de tweede editie van The NXT GM Challenge.


Reageer op dit artikel