Postillion opent hotel bij Meeting Centre in World Trade Centre Rotterdam

Postillion opent hotel bij Meeting Centre in World Trade Centre Rotterdam

Postillion opent vrijdag 2 april 2021 het lang gewenste hotel bij haar Convention Centre in het Rotterdamse World Trade Centre. Al sinds Postillion in 2015 het congrescentrum opende, bestond de wens ook kamers toe te voegen. Vanaf vandaag is dat hotel Postillion Rotterdam met 168 kamers klaar voor gebruik.

De opening van Postillion Rotterdam WTC, waarvan Lucas van Krugten general manager is, is de tweede opening van de groep binnen een paar weken tijd: half maart opende in Den Haag al een Meeting Centre van 2000 vierkante meter in HSK Offices, naast station Holland Spoor.

Al vijf jaar gesprekken

Om de hotelkamers in WTC Rotterdam te realiseren, werden kantoren omgebouwd. Toen Postillion in april 2015 begon met het Convention Centre, zaten daar nog huurders in. De gesprekken lopen al ruim vijf jaar, eind 2018 zijn de handtekeningen gezet waarna pandeigenaar Bouwinvest de casco verbouwing begon.

De voormalige kantoorruimtes zijn omgebouwd tot 168 hotelkamers, met in het interieur een knipoog naar onder andere de skyline van Rotterdam. Het Rotterdamse gebouw is een monument, wat onder meer zichtbaar is aan zware, rode kastdeuren in een deel van de kamers. ‘Die moesten we hergebruiken, maar dat is geen straf: het zijn nu bijzondere elementen in onze kamers', zegt commercieel directeur Mark Struik van Postillion tijdens een rondgang door het nieuwe hotel.

In Amsterdam experimenteert de groep al een paar jaar met spraakgestuurde kamers, als een van de eersten wereldwijd. Toch is er vooralsnog niet voor gekozen dat systeem ook in Rotterdam te installeren. 'Het lastige van pionieren is dat je vaak tegen uitdagingen en kinderziektes aanloopt', zegt Struik. 'Het systeem is nog niet feilloos, vooral de gewenste koppeling met externe partijen als taxibedrijven en bezorgservices biedt uitdagingen.' Eerst wordt gezorgd dat in Amsterdam alles naar behoren werkt, daarna wordt gekeken of ook andere hotels in aanmerking komen.

Geen f&b

Het hotel krijgt geen eigen restaurant. Wel kunnen gasten in de bar voor het ontbijt wat eenvoudige items als een croissant, fruit of koffie krijgen en komt er een barkaart met burgers en een handvol eenvoudige gerechten. Ook komt in de lobby een grab & go shop van Wundermart.

‘We zitten midden tussen fantastische horeca', zegt Struik, wijzend op de Meent. Er was al een keuken voor banqueting van het congerscentrum, die wordt nu ook gebruikt voor ontbijt en de barkaart.

De dagelijks leiding van het hotel ligt in handen van Lucas van Krugten. Hij werd zo'n twee jaar geleden aangesteld als general manager van het Meeting Centre en begeleide de bouw van de hotelkamers. Eerder gaf hij leiding aan onder meer Postillion Arnhem, en werkte voorheen al eens in het congescentrum van WTC.

general manager Lucas van Krugten

Investeren in uitdagende tijden

Half maart opende Postillion ook een Meeting Centre in The Globe/HSK Offices, bij station Den Haag Holland Spoor. In januari 2022 gaat daar het volledige Convention Centre van ruim 6500 vierkante meter open, met een congrescapaciteit van 1400 personen plenair. Postillion heeft de intentie om in de laatste fase hotelkamers toe te voegen aan de vestiging. ‘Dit is een locatie die niet vaak voorbij komt, we móesten het doen', zegt Erik-Jan Ginjaar, algemeen directeur Postillion Hotels.

Erik-Jan Ginjaar, algemeen directeur Postillion Hotels

‘Met de opening van een hotel in onze vestiging in Rotterdam geven wij verder vorm aan onze ambitie om internationale congresgasten aan te trekken en optimaal te kunnen bedienen', zegt Ginjaar. ‘Door aanwezig te zijn op prominente locaties in Nederlandse wereldsteden bieden wij onze gasten uit binnen- en buitenland een complete Meet-Work-Stay ervaring. Rotterdam is één van de snelst groeiende markten voor zakelijk toerisme in Nederland en daarom voor ons een logische uitbreiding.’

De hotelketen kiest er bewust voor om te blijven investeren in deze uitdagende tijd en wil daarmee haar positie op de internationale congresmarkt versterken. Op korte termijn hoopt Ginjaar nieuwe uitbreidingen aan te kunnen kondigen.

Erik Jan Ginjaar over Postillion Rotterdam WTC