Postillion opent congrescentrum en hotel in Den Haag

Postillion opent congrescentrum en hotel in Den Haag

Postillion Hotels breidt uit naar Den Haag. Op 15 maart 2021 opent het Meeting Centre van 2000 vierkante meter in HSK Offices, naast Holland Spoor. In januari 2022 gaat het volledige Convention Centre van ruim 6500 vierkante meter met een congrescapaciteit van 1400 personen plenair open. Postillion heeft de intentie om in de laatste fase hotelkamers toe te voegen aan de vestiging.

Met de opening in Den Haag opent Postillion binnen een maand twee nieuwe locaties in twee grote steden. Naast het nieuwe meeting centre in de Haagse HSK Offices opent begin april ook in WTC Rotterdam een hotel met 168 kamers van Postillion. In dat gebouw heeft het bedrijf al sinds 2015 een Convention Centre.

Investeren in uitdagende tijden

Erik-Jan Ginjaar, algemeen directeur Postillion Hotels: ‘Wij zijn ontzettend blij en trots dat wij in deze moeilijke tijd de komst van zo'n mooie nieuwe vestiging kunnen aankondigen. Den Haag profileert zich als de bestemming voor (inter)nationale meetings en congressen en staat al geruime tijd hoog op onze wishlist. Een langgekoesterde wens gaat in vervulling. Wij geloven sterk in het herstel van de MICE-industrie en blijven dan ook hard werken aan onze internationale groeiambities.’

Postillion Den Haag - HSK Offices

Postillion kiest er bewust voor om te blijven investeren in deze uitdagende tijd. Naast de nieuwe openingen werd bijvoorbeeld ook het hotel aan het Veluwemeer grondig gerenoveerd en uitgebreid. Aan de andere kant zag Postillion zich door de crisis wel genoodzaakt investeringen in het hotel in Bunnik uit te stellen. Ondanks de impact die de coronacrisis heeft op de MICE-industrie, kijkt Postillion positief naar de toekomst.

Omzet van €23 miljoen nodig in 2021

Postillion is eigendom van de private investeerder Jaap Rosen Jacobsen. Hij heeft volgens het Financieele Dagblad vorig jaar €5 miljoen extra in Postillion gestopt om het bedrijf overeind te houden. Dat geld en het ontslag van een derde van de medewerkers zorgen ervoor dat de keten, die zwaar leunt op congressen, het lijkt te overleven.

In oktober sloot Postillion alle hotels, om ze een maand later, na de persconferentie in november weer te openen. Volgens het FD kwam Postillion in 2020 op een omzet van €15 miljoen. Dat moet in 2021 stijgen naar €23 miljoen, zegt Ginjaar. Hij denkt twee jaar nodig te hebben om weer op het niveau te komen van 2019, een jaar waarin Postillion een resultaat van €2 miljoen behaalde op een omzet van €36 miljoen.

Met de vestiging in Den Haag zijn er nu vestigingen in en rond de vier grote Nederlandse steden (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht-Bunnik) en versterkt Postillion haar positie op de internationale congresmarkt.

Over Postillion Hotels

Postillion Hotels is een Nederlandse hotelketen met vestigingen in Amsterdam, Utrecht Bunnik, Rotterdam, Amersfoort Veluwemeer, Arnhem, Deventer, Dordrecht en straks dus ook Den Haag. De keten richt zich primair op de vergader- en congresmarkt. Met het Meet Work Stay-concept komt Postillion Hotels tegemoet aan alle behoeften van de zakelijke reiziger van nu. In de bedrijfsvoering van Postillion Hotels is innovatie en verkenning van nieuwe mogelijkheden in de markt een belangrijk aandachtspunt. Zo richtte Postillion het hotel in Amsterdam volledig uit met een zelf ontwikkeld systeem voor spraakgestuurde kamers.