Horeca met terras krijgt drukke dag, maar 'met mixed feelings'

Horeca met terras krijgt drukke dag, maar 'met mixed feelings'

Horecazaken met een terras die ervoor kiezen om vandaag, 28 april, de deuren te openen, hebben een drukke dag voor de boeg. Ondernemers kijken met gemengde gevoelens uit naar de heropening.

Het algemene geluid is dat de horeca blij is om weer open te kunnen, maar dat dit wel gepaard gaat met gemengde gevoelens. Dit vanwege de geldende restricties, waardoor omzet maken lastig wordt. Maar ook vanwege het nog steeds stijgende aantal coronabesmettingen.

Mixed feelings

'Onderweg naar het enige echte normaal ...we zijn er nog lang niet, maar vandaag het eerste kleine stapje voor een deel van de branche', zo schrijft horecaondernemer Rober Willems op social media. 'Het wordt een drukke dag met mixed feelings , maar bovenal toch zeker ook even genieten.'

perspectief horeca
Robèr Willemsen

Houd vol

KHN-directeur Dirk Beljaarts zegt: 'Voor alle horecaondernemers die vandaag hun terrassen openen: geniet van je vaste gasten en je personeel. Voor degene die niet open mogen of willen, houd vol, wij blijven ons hard maken voor een snelle én verantwoorde heropening van de horeca, zonder restricties.'

Lange weg

Horecaondernemer Johan de Vos meldt: 'Het was een lange lange lange weg...6,5 maand ging de tap niet open. Maar vandaag, vandaag is de eerste kleine stap naar normaal! Dat we snel mogen doorstoten naar het normaal, doordat iedereen nu ervaart dat het gereguleerd veiliger is. Het gevoel van dat eerste... vers getapte... biertje uit de kraan... poef..!! Alle collega’s succes en voor degene die nog even moeten wachten, sterkte maar samen komen we d’r.'

Tips voor de gasten

Gastvrijheidstrainer Gast is Koning wenst alle horecaondernemers een mooie dag met nog een aantal tips voor de gasten:

Vandaag de tuin verruilen voor een terras, nog niet zoals we zouden willen maar het begin is er! Horeca veel succes

Culinair adviseur Allard Tuitel wenst de horeca ook veel succes toe: 'Vandaag de tuin verruilen voor een terras, nog niet zoals we zouden willen maar het begin is er!'

Spierpijn overmorgen

Clemens Schalkwijk schrijft:  'Voor alle terrastoppers die morgen aan de slag gaan..... succes met de spierpijn overmorgen.'

Nu nog met de handrem

Horecaondernemer Jeroen Veldkamp zegt heel blij te zijn: 'Vandaag mogen onze terrassen weer open. Nog wel met de handrem erop. Maar ow wat zijn we blij.'

Koffie zal beter smaken

De eigenaar van eetcafé Marktzicht in Zierikzee weet het treffend samen te vatten: 'De koffie zal woensdag nog beter smaken dan voorheen.'

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.