Zoku opent eerste locatie buiten Nederland

Zoku opent eerste locatie buiten Nederland

Zoku, het hybride extended stay-concept van Marc Jongerius en Hans Meyer, heeft een eerste locatie buiten Nederland geopend in de Deense hoofdstad Kopenhagen.

Zoku Kopenhagen biedt 160 van de bekende Zoku-lofts, waarbij niet het bed maar de keukentafel het centrale punt vormen. Dat bed is weggewerkt in een verhoogde bedstee en te bereiken met een uitschuifbare trap.

‘Vandaag verdubbelen we ons portfolio én we gaan internationaal, en dat allemaal op één dag’, grapt Zoku-oprichter Hans Meyer. De komst van een Zoku naar Kopenhagen werd eind 2018 al aangekondigd. De oer-Zoku in Amsterdam opende in 2016 en kreeg internationaal waardering en aandacht. Meyer won er onder meer de titel Misset Hotel Personality of the Year 2016 voor.

Bij de opening van Amsterdam werd een rijtje Europese steden genoemd waar Zoku graag naar uit zou breiden. Bij de concrete aankondiging van Zoku Kopenhagen werd ook meteen de komst van Zoku Wenen bekendgemaakt. Die is ook zo goed als klaar, de opening van Wenen staat gepland voor 1 juni. Hoe het met de ontwikkelingen in andere genoemde steden (Parijs, Londen, Berlijn en Barcelona) is, is onbekend.

‘We begonnen deze reis al in 2017, samen met vastgoedontwikkelaars Tetris en NREP’, zegt mede-oprichter Marc Jongerius over Zoku Kopenhagen. ‘We hebben ups en downs gehad, maar nu is het officieel open.’ De inrichting en meubilair is verzorgd door Hay.

Zoku wil met het hybride concept een brug vormen tussen hotel en appartement en is daarmee geschikt voor zowel kort als langer verblijf. De lofts zijn voorzien van een volledig uitgeruste keuken, maar elke Zoku locatie heeft ook een grote gemeenschappelijke ruimte met restaurantfunctie. ‘Zoku is geen gewoon hotel en we hebben ook niet de intentie dat te worden’, zegt Meyer.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.