Alain Ducasse verlaat driesterrenrestaurant Plaza Athénée

Alain Ducasse verlaat driesterrenrestaurant Plaza Athénée

Na 21 jaar beëindigen driesterrenchef Alain Ducasse en de Plaza Athénée in Parijs hun partnerschap. 'Het is klaar', schrijft de driesterrenchef hierover.

Het contract tussen beide partijen zal op 30 juni aflopen. Dorchester Collection, een keten van luxe hotels, en Ducasse zullen hun relatie voortzetten in Parijs, met tweesterrenrestaurant Le Meurice Alain Ducasse, en in Londen met Alain Ducasse in driesterrenrestaurant The Dorchester. De topchef, winnaar van de 2020 Cateys International Outstanding Achievement Award, geeft als reactie: 'We zijn verheugd om onze nauwe relatie met Dorchester Collection voort te zetten. We hebben ambitieuze plannen, zowel in Parijs bij Le Meurice met chef-kok Amaury Bouhours als in Londen met chef-kok Jean- Philippe Blondet.'

Pandemie

Wat de reden is van het vertrek van Ducasse wordt niet bekend gemaakt. De media suggereert dat de complexe situatie die door de pandemie is ontstaan aan de basis van de beslissing ligt. De restaurants in de luxe hotels hebben maandenlang de deuren dicht moeten houden. Restaurant Plaza Athénée mag morgen de deuren weer heropenen.

Nieuwe chef

Wie de plaats van Alain Ducasse zal innemen in het Plaza Athénée is nog niet bekend. Op dit moment wil de hotelgroep daar nog geen opheldering over geven.

Over Alain Ducasse

Alain Ducasse telt meer dan twintig restaurants met in totaal negentien Michelin sterren, waarvan drie driesterrenrestaurants: Louis XVin Hotel de Paris in Monte Carlo, zijn restaurant in het Plaza Athénée -  waar hij nu afscheid van gaat nemen - en zijn restaurant in The Dorchester hotel in Londen.  In 2014 wijzigde Ducasse, na de heropening van zijn restaurant in het Plaza Athénée, het menu drastisch door er vlees te gaan mijden. In een interview zei hij daarover : 'We moeten ze op een meer ethische en evenwichtigere manier consumeren.'