Chefs Alex Zeelenberg, Tommy den Hartog en Vito Reekers vieren samen heropening restaurants

Chefs Alex Zeelenberg, Tommy den Hartog en Vito Reekers vieren samen heropening restaurants
Vito Reekers, Tommy den Hartog en Alex Zeelenberg.

Waar de openingen van restaurants Hemel & Aarde, 273 en Concours (na verhuizing naar een nieuw pand) het afgelopen jaar gepland stonden, gooide corona roet in het eten. Nu deze restaurants binnen weer gasten mogen ontvangen vanaf 5 juni, slaan chefs Alex Zeelenberg, Tommy den Hartog en Vito Reekers de handen ineen.

De drie Utrechtse chefs vieren de heropening samen. Op zondag 4 juli organiseren zij het evenement Utrechts Bestek; een zogeheten running dinner, waarbij gasten op één avond in de drie restaurants dineren; 273, Hemel & Aarde en Concours. Als entreebewijs kopen gasten een bestekje.

‘Er heeft nog geen gast kunnen eten’

‘In het najaar van 2020 zouden Hemel & Aarde en 273 van Tommy Den Hartog de deuren openen en verhuisde Concours naar de Biltstraat, maar helaas heeft er nog geen gast in onze nieuwe onderkomens kunnen eten’, vertelt Vito Reekers, chef van Hemel & Aarde. ‘Al snel hadden we het idee om samen iets voor de stad te organiseren zodra de omstandigheden het weer toelieten. Niet alleen om onze openingen te vieren, maar ook om positief geluid vanuit de horeca te laten horen. Zo is Utrechts Bestek geboren.’

Eén avond, drie restaurants

Tijdens de eerste editie start een groep gasten in elk van de drie restaurants. Tussen de gangen door verhuizen de gasten tweemaal naar een volgend restaurant, zodat er overal gedineerd wordt. ‘Het wordt een culinair feestje voor en door de stad’, vertelt Tommy den Hartog van restaurant 273 enthousiast. ‘We maken alle drie een menu onder eigen signatuur, maar stemmen de gerechten wel op elkaar af. Dat maakt het heel gevarieerd, maar één ding is zeker: we zullen alle drie ons visitekaartje afgeven.’

Bestek als entreebewijs

Het evenement dankt zijn naam aan het idee achter de toegangsbewijzen; ieder restaurant verkoopt een stuk bestek als bewijs van deelname. Zo kopen gasten die bij Concours willen starten een gegraveerd mes als ticket, voor Hemel & Aarde en 273 zijn dit respectievelijk een vork en lepel. ‘Het overige bestek dat nodig is nemen gasten zelf van huis mee. In eerste instantie bedacht als knipoog naar COVID-19, uiteindelijk hebben we het hele evenement eraan opgehangen’, lacht Alex Zeelenberg van Concours. ‘We hebben samen nog veel meer ideeën voor volgende edities van Utrechts Bestek. We gaan voor een volle besteklade.’

Utrechts Bestek vindt plaats op zondagavond 4 juli. Het arrangement bestaat uit een 6-gangen menu inclusief aperitief, wijnarrangement, koffie/thee en een stuk Utrechts bestek voor €145 per persoon (enkel per twee stuks verkrijgbaar).

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.