Horecaondernemer lokt nieuwe medewerkers met gratis appartement

Horecaondernemer lokt nieuwe medewerkers met gratis appartement
Het terras van La Promenade (voor corona)

Een horecaondernemer uit Winterswijk is op zoek naar nieuwe medewerkers. Maar wie niet… Om zijn wervingscampagne kracht bij te zetten biedt hij de nieuwe krachten gratis woonruimte aan en een vierdaagse werkweek.

Ondernemer Hans Tenbergen runt in Winterswijk Restaurant La Promenade op de markt. Hij biedt nieuwe horecamedewerkers in het bovengelegen complex een gemeubileerd appartement aan, zonder daarvoor huur te vragen. ‘Met meerdere kamers en een balkonnetje om buiten te zitten. En dat in hartje Winterswijk.’ Nieuw personeel biedt hij tevens een vierdaagse werkweek aan als ze dat willen.

Het liefst zoekt de ondernemer een koppel. Hij noemt het ‘een gratis vakantie in de Achterhoek terwijl je ook nog geld verdiend.’ ‘We hebben een fantastische ploeg mensen hoor en komen zeker de zomer wel door, maar twee erbij zou leuk zijn,' zegt de horecaondernemer over zijn wervingsactie.

Zijn oproep: ‘Zijn jullie twee vriendinnen/ vrienden of een stel (m/v) en wil je drie maanden (juni, juli en augustus) gratis vakantie in de Achterhoek in een appartement in het centrum en ook nog gewoon geld verdienen (4 dagen werken/ 3 dagen vrij) dan bieden wij jullie een unieke mogelijkheid. Hebben jullie horeca-ervaring in de bediening dan zijn jullie de aangewezen personen die hier van mogen profiteren. Gratis wonen, vakantie en nog geld verdienen ook. Uniek!’

Een week na de oproep had Tenbergen nog geen enkele reactie gehad. ‘Dat valt me wel een beetje tegen,’ zegt de ondernemer tegen een journalist van De Gelderlander.

Tenbergen bedacht zijn bijzondere aanbod omdat hij merkt dat veel mensen de horeca hebben verlaten als gevolg van de corona-lockdown. En daardoor komen veel restaurants en cafés in de problemen. Eerder bedacht hij al een premie voor mensen die nieuwe medewerkers aanbrengen en hij maakt kenbaar goed boven cao te betalen en ook mensen aan te nemen die niet altijd in de avonduren willen werken maar alleen overdag. ‘Tot 18 of 21 bijvoorbeeld’.

‘Personeel krijgen is niet moeilijk, goed personeel krijgen, dát is moeilijk’, zegt Teun ten Have van Toppers Doetinchem, een bureau dat horeca-personeel opleidt en levert. ,’Want iedereen kan een colaatje inschenken, maar niet iedereen kan met drie of vier borden tegelijk op de arm lopen.’

Tenbergen is niet de enige of eerste ondernemer die horecapersoneel extra's biedt. Al ver voor corona - in 2017 - wierf Ron Blaauw al nieuw personeel met de tekst: Huisje, baantje, brommertje'.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.