Oproep aan kabinet: 'Vanaf achtste finale EK Voetbal grote schermen toestaan'

Oproep aan kabinet: 'Vanaf achtste finale EK Voetbal grote schermen toestaan'

Wybren van Haga van de Groep Van Haga vindt dat de aangekondigde versoepelingen in het coronabeleid moeten benut worden om het uitzenden van wedstrijden van het Nederlands Elftal op (grote) schermen op terrassen weer toe te staan.

'De aangekondigde versoepelingen gaan in op zaterdag 26 juni aanstaande en laat dat nou net de dag zijn dat Nederland de achtste finale zou moeten spelen als ze, naar verwachting, de groepsfase doorkomen', zegt Van Haga in de Tweede Kamer.
'Laten we dat moment direct benutten om de horeca weer een flinke duw in de rug te geven om die wedstrijden ook op schermen op terrassen uit te zenden', zegt Van Haga, die het onbegrijpelijk vindt dat de landelijke overheid zo slecht meedenkt met de zwaar getroffen horecasector. Iets dat ook veel caféhouders steekt.

TV-schermen toestaan

'Veel wedstrijden in de poulefase, waaronder twee wedstrijden van het Nederlands Elftal, beginnen om 21.00 uur, terwijl de horeca nu om 22.00 uur moet sluiten en mensen dan naar huis gejaagd worden. Goed dus dat de openingstijden  straks naar middernacht gaan', aldus Van Haga die er bij het kabinet op aandringt om grote schermen toe te staan.
'Niet alleen voor het EK, maar ook voor de rest van de sportzomer, die bol staat van mooie evenementen zoals de Formule 1 met Max Verstappen, de Tour de France en de Olympische Spelen. Momenten om met elkaar van te genieten en de lege horecakassa’s weer een beetje te vullen', aldus het Kamerlid.
Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.