Gast mag bij a&o Hostels fiets meenemen op de kamer

Gast mag bij a&o Hostels fiets meenemen op de kamer

Hostelketen a&o lanceert het Bike Plus aanbod: tegen een kleine bijbetaling mogen gasten hun fiets meenemen op de kamer en zijn er zo zeker van dat hun, soms dure, tweewieler veilig staat.

Voor veel hostelgasten is hun fiets een belangrijke metgezel, ziet a&o Hostels. Die metgezel mag vanaf nu, voor €5 per nacht, gewoon mee op de kamer. Het Bike Plus aanbod is er speciaal voor het toenemende aantal gasten dat met een eigen fiets reist. Dit zijn niet zelden dure racefietsen, mountainbikes of elektrische fietsen, die gasten liever niet op straat stallen.

Het idee komt van Torsten Loos (51), sinds 2017 Director Operations bij (het van oorsprong Duitse) a&o. Elke dag legt hij in Berlijn in totaal meer dan 60 kilometer af op de fiets. Van zijn huis in Falkensee in Brandenburg, is het 30 km naar het a&o hoofdkantoor in de Adalbertstrasse in Mitte.

Het begon als een noodzakelijke dagelijkse work-out, inmiddels is het een lifestyle en een persoonlijke bijdrage aan de a&o duurzaamheidsstrategie ‘Road to Zero 2025’. Bike Plus is ontwikkeld naar het idee van Torsten om a&o fietsvriendelijker te maken en het is nu opgenomen in de officiële duurzaamheidsmaatregelen van het bedrijf.

Grotere kamer

Per fiets kost Bike Plus €5 per nacht. Gasten kunnen dit online boeken bij de reservering, per e-mail, telefonisch of ter plaatse (naar beschikbaarheid). Nog een voordeel: indien beschikbaar krijgen fietsgasten een grotere kamer voor zichzelf en hun tweewieler. Torsten Loos: ‘We weten zeker dat dit nieuwe aanbod goed ontvangen zal worden en we zullen ons programma rond het stimuleren van alternatief vervoer blijven uitbreiden.’

a&o is in 2000 opgericht door Oliver Winter en heeft 39 hostels in 23 steden en acht landen in Europa (Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Tsjechië, Denemarken, Italië, Polen en Hongarije).

De a&o-gastenmix is divers: van backpackers tot alleenreizenden, gezinnen, schoolgroepen en verenigingen. Ook het aantal zakenreizigers en senioren neemt toe. Als grootste aanbieder van hostels in Europa groeit de keten met meer dan 15 procent per jaar. Met ongeveer 28.000 bedden en meer dan 5 miljoen overnachtingen boekte a&o een omzet van meer dan 165 miljoen euro in 2019. Sinds 2017 is de Amerikaanse investeerder TPG Real Estate eigenaar van a&o, het bedrijf wordt nog steeds gerund door de oprichters.