Starbucks deelt op Internationale Koffiedag gratis koffie uit voor 50e verjaardag

Starbucks deelt op Internationale Koffiedag gratis koffie uit voor 50e verjaardag
Starbucks-koffie is ook in de supermarkt te koop.

Starbucks bestaat dit jaar 50 jaar en viert dat door op Internationale Koffiedag (1 oktober) gratis filterkoffie uit te delen. Gasten die op deze dag met een eigen, hervulbare beker bij een Starbuckswinkel komen, kunnen deze gratis laten vullen.

'Het succes van Starbucks in de afgelopen vijf decennia is natuurlijk te danken aan de koffieliefhebbers', laat het bedrijf weten. ‘Daarom trakteert Starbucks morgen al haar klanten op een gratis kop Tall filterkoffie bij één van deelnemende vestigingen.’

De enige voorwaard is dat mensen hun eigen herbruikbare beker meenemen. ‘Met dit initiatief vieren wij het genot van het zwarte goud op een manier die goed is voor de planeet door gebruik te maken van herbruikbare bekers.’

Herbruikbare beker

Al sinds enkele jaren ontvangt Starbucks-klanten direct €0,30 korting op hun koffie wanneer ze een herbruikbare beker of thermoskan meenemen. Om dit te stimuleren is Starbucks een samenwerking aangegaan met Circular& Co, dat een herbruikbare beker gemaakt van wegwerp koffiebekers maakt: de Circular cup.

Over Starbucks

Koffieketen Starbucks startte in 1971 met een eerste winkel in Seattle. In Nederland is Starbucks sinds 2007 voor het grote publiek beschikbaar. Toen opende de eerste vestiging op Schiphol, waarna de expansie in Nederland hard ging. Inmiddels telt de franchiseketen ruim 70 locaties in Nederland, waarvan die in Rotterdam (geopend in 2019) de grootste is. Wereldwijd zijn er ruim 32.000 Starbuckslocaties.