Grootste Starbucks van Nederland opent in Rotterdam

Grootste Starbucks van Nederland opent in Rotterdam

De nieuwe winkel die Starbucks in het centrum van Rotterdam heeft geopend is de grootste Starbucks van Nederland en bevat design-elementen met een historische knipoog.

Die grootste Starbucks van Nederland telt twee verdiepingen en bevindt zich in een voormalig bankgebouw. Om dicht bij het karakter van de stad te blijven zijn zoveel mogelijk oude elementen behouden bij het design van de winkel.

Ook zijn de verschillende verdiepingen op een ander doel ingesteld: de begane grond is erop ingericht bezoekers zo snel en effectief mogelijk te helpen zodat niemand lang hoeft te wachten, op de eerste verdieping is de sfeer wat meer ontspannen, met gratis wifi en veel stopcontacten.

Alice Theunissen, Starbucks Nederland, zegt: 'Wij zijn heel blij dat we onze nieuwste en grootste winkel in het bruisende Rotterdam openen en het is een eer dat we in zo’n historisch gebouw mogen neerstrijken. Wij vinden het belangrijk om respectvol met de architectuur en omgeving om te gaan en hopen dan ook dat de bezoekers van de design-elementen kunnen genieten.’

In het design ook verwijzingen naar de historie van het koffiebedrijf zelf. Zo komt onder meer het getal 71 terug in muurdecoratie. Starbucks is opgericht in 1971 door Jerry Baldwin, Zev Siegl en Gordon Bowker. Zij leerden het koffievak van Alfred Peet, een Nederlander die in Berkley de beroemde koffiezaak Peet's Coffee & Tea had. Starbucks verkocht in eerste instantie alleen koffiebonen (van Peet's) en koffiemachines. Pas toen Howard Schultz zich in 1982 bij het bedrijf voegde, ging Starbucks ook vers bereide koffie verkopen.

Grootste Starbucks van Nederland

Tot deze opening was de Starbucks aan het Rembrandtplein in Amsterdam de grootste Starbucks van Nederland, en bij opening was het zelfs de grootste van Europa. Toevalligerwijs zit ook deze Starbucks in een voormalig bankgebouw.

Eerder dit jaar opende aan het Rokin in Amsterdam al de Starbucks met het grootste terras van Nederland.

Starbucks staat met een geschatte omzet in Nederland van 36,9 miljoen euro in 2018 op plek 49 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven.


Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.