Starbucks opent op Rokin Amsterdam nieuwe vestiging met grootste terras

Starbucks opent op Rokin Amsterdam nieuwe vestiging met grootste terras

Starbucks opent op vrijdag 21 juni de deuren van haar nieuwe locatie in Amsterdam, aan het Rokin 74. Met 64 zitplaatsen heeft het café het grootste Starbucks-terras van Nederland.

Christian Gurria, algemeen directeur Alsea Frankrijk & Benelux, zegt: 'Wij zijn erg blij dat Alsea haar eerste winkel mag openen in Nederland. We zien veel groeikansen en zijn erg blij en enthousiast dat we deel uit kunnen maken van dit nieuwe hoofdstuk voor het Starbucks-merk in Nederland.'

De winkel beschikt over nieuwe koffieautomaten. De koffieautomaten worden lager op de bar geplaatst zodat er meer contact is tussen de gasten en baristas. Daarnaast is de Starbucks locatie op het Rokin een van de weinige locaties in Nederland die deNitro Cold Brew verkoopt.

'We zijn erg blij dat we weer een nieuwe locatie in Amsterdam kunnen openen', zegt Edgar Postma, regiomanager Starbucks Nederland. 'Het drukke Rokin, gunstig gelegen in het hart van Amsterdam en op slechts vijf minuten afstand van het Centraal Station, is de perfecte locatie voor de nieuwe winkel. We kijken ernaar uit om de duizenden bezoekers die elke dag binnen komen de ultieme Starbucks-beleving aan te bieden.'

De nieuwe Starbucks bevindt zich op het Rokin 74 en is geopend van zeven uur ’s ochtends tot elf uur ’s avonds op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zondag en van zeven uur ’s ochtends tot twaalf uur ’s avonds op vrijdag en zaterdag.

Over Starbucks

Sinds 1971 is Starbucks Coffee Company toegewijd aan het op duurzame wijze kopen en branden van de hoogste kwaliteit arabica koffie. Het bedrijf heeft vestigingen over de hele wereld. Na tien jaar (de eerste openbaar toegankelijke Starbucks in Nederland opende in 2007 op Schiphol) staat de teller in 2019 op ruim 60 locaties.

Over Alsea

Alsea is de toonaangevende restaurantexploitant in Zuid-Amerika en Spanje van wereldwijde merken in de segmenten snelle service, koffiebar, casual en familiediners. Het heeft een gevarieerd portfolio met merken als Domino's Pizza, Starbucks, Burger King, Chili's, P.F. Chang's, Italianni's, The Cheesecake Factory, Vips, Vips Smart, El Portón, Archie's, Foster's Hollywood, LAVACA, Cañas y Tapas, Gino's, TGI Friday's, en wagamama. Het bedrijf heeft meer dan 4.500 units en meer dan 85.000 medewerkers in Mexico, Argentinië, Chili, Colombia, Brazilië, Uruguay, Spanje, Frankrijk, Portugal, Nederland, België, Luxemburg en Andorra.