nieuws

Amsterdam: grootste Starbucks Europa

Café

Amsterdam krijgt 9 maart de eerste Europese concept store van Starbucks. Met 430 vierkante meter is het de grootste zaak in Europa. De winkel zit aan het Rembrandtplein in het gewelf van de historische Amsterdamsche Bank.

Amsterdam: grootste Starbucks Europa

Onderdeel van de nieuwe Starbucks is een Slow Coffee Theater. Daarnaast heeft The Bank, zoals de zaak heet, een enorme muurschildering die de geschiedenis van de Nederlandse koffiehandelaren vertelt.

Starbucks-topman Rich Nelsen noemt de nieuwe vestiging ‘de ultieme melange van de beste koffie, ontwerp en het beste van de lokale gemeenschap’.

De concept store is ontworpen als theaterruimte, heeft een 17 meter lange koffiebar als podium en verschillende niveaus die dienst kunnen doen als podia voor lokale bands, poeziëlezingen en andere culturele activiteiten.

The Bank heeft daarnaast nog een aantal belangrijke nieuwigheden: Starbucks Reserve, een lijn van exclusieve melanges met bonen uit één herkomstland. Ook de Clover wordt ingezet. Dit is een koffiebrouwsysteem dat volgens Starbucks een van de belangrijkste innovaties is in het brouwen van koffie sinds de invoering van de espressomachine.

Reageer op dit artikel