Nieuwe exploitant voor hotel-restaurant De Twee Linden

Nieuwe exploitant voor hotel-restaurant De Twee Linden

Hotel-restaurant De Twee Linden gooit het roer om. De ondernemersfamilie draagt na vijf generaties het hotel-restaurant in Beneden-Leeuwen over aan een andere exploitant. Deze kiest voor een combinatie van reguliere horeca en verblijven met zorg.

Net als Cordial in Oss wordt ook hotel-restaurant De Twee Linden in Beneden-Leeuwen een combinatie van horeca en zorg. 7 hotelkamers blijven behouden, 20 komen beschikbaar voor zorg. De maaltijden voor de bewoners van deze 20 kamers komen straks uit de keuken van het restaurant van De Twee Linden.

De familie van Rijn draagt het stokje over aan de Fellow Group uit Moordrecht. Beide partijen benadrukken dat de reguliere horeca-functie van De Twee Linden behouden blijft. ‘De jeugd zal hier straks op vrijdagavond nog steeds een biertje drinken. Terras, tuin, serre, brasserie en restaurant blijven bestaan,’ zegt Arne van Groenland van Fellow Group.

‘Wij willen juist dat zorg en horeca elkaar gaan versterken. De horeca heeft straks een vaste basis van gasten en de zorg profiteert van de levendigheid van het hotel-restaurant.’

Maaltijden uit de restaurantkeuken

Zorgbewoners krijgen drie maal per dag een maaltijd bereid door de keukenbrigade van De Twee Linden. ‘Maar als ze bezoek hebben, kunnen ze gezamenlijk in de brasserie eten. Daar mixen ze dan met gasten van buiten.’

De TWee Linden

De 20 kamers aan de buitenzijde van het hotel krijgen de functie van residentie voor ouderen. Op dit moment wordt, in goed overleg met de gemeente en het huidige team van medewerkers gezocht naar de juiste invulling van het team voor de toekomst. ‘Wij hopen dat het hele horeca team behouden blijft. Misschien kan de formatie zelfs opgeschroefd worden omdat je verzekerd bent van die vaste klandizie.’ De zorgbehoefte wordt door een apart team van professionals ingevuld.

Vijf generaties

Ondernemer Henrita van Rijn: ‘Onze familie heeft vijf generaties gebouwd aan dit bedrijf. Samen met mijn kinderen heb ik besloten dat het tijd is voor een nieuwe vorm van ondernemen. Ik kijk graag vooruit en houd niet van stilstaan bij het verleden. En dus ben ik blij en trots dat De Twee Linden blijft voortbestaan als plaats waar alle gasten samen kunnen komen om te eten, te drinken en te slapen.’

Hotelier aan boord

Hotello Niels Smit is sinds kort bij de Fellow Group verantwoordelijk voor het onderdeel hospitality. Hij was onder andere hotel manager bij Utrecht City Concepts, leidde het Eye Hotel en was gm bij Sandton Paal 8 op Terschelling.

Binnenkort kan hij aan de slag met een nieuwe locatie die Fellow Group onder handen neemt: Klooster Maria Roepaen in Ottersum/Gennep.