Arnhemse horeca mag één rij terrasstoelen plaatsen in winter

De Arnhemse horeca mag in de binnenstad in de winter een beperkt terras buiten zetten. Buiten de singels mag dat niet. Dat heeft de gemeente Arnhem besloten.

Koninklijk Horeca Nederland had verzocht om in de hele stad toe te staan dat in de wintermaanden een rijtje stoelen en tafels bij cafés mag worden buiten gezet. Tot nu toe mochten terrassen van maart tot en met oktober. De gemeente gaat nu een proef doen in de binnenstad. Alle horecazaken mogen voor de serre of de pui één rij stoelen en tafels plaatsen.

Daarmee moet de toeristische attractiviteit van Arnhem worden vergroot, vinden horeca en gemeente. ‘We zijn daar blij mee. Maar we vinden het heel jammer dat het buiten de binnenstad niet mag’, aldus secretaris B. Kokke van Koninklijk Horeca Nederland afdeling Arnhem, ‘Het is raar dat de gemeente bepaalt waar mensen wel en niet buiten op een terras mogen zitten. We zullen dat zeker nog aankaarten. Met de proef loopt Arnhem overigens voorop. Er zijn nog niet zo veel steden die dit toestaan.’

Verheugd zijn de horecaondernemers ook dat ze geen extra precariorechten hoeven te betalen. ‘Dat geldt in ieder geval voor de proefperiode. Wat ons betreft blijft dat ook als we definitief toestemming krijgen voor buitenterrassen in de wintermaanden’, stelt Kokke.