Hotel Mondragon Zierikzee ruimt restaurant Le Bistrôt leeg voor ander doel

Hotel Mondragon Zierikzee ruimt restaurant Le Bistrôt leeg voor ander doel

Hotel Mondragon in Zierikzee opende in oktober 2020 met Le Bistrôt een tweede restaurant. Nu wordt dat restaurant weer leeggehaald om die ruimte een andere bestemming te geven. Al is het tijdelijk: nu de horeca om 17u dicht moet en hotelgasten op hun kamer dineren, richt Mondragon de ruimte van Le Bistrôt tijdelijk in als kerstmarkt.

Hotelier Govert Janzen heeft Le Bistrôt, de bistro van Mondragon in Zierikzee laten leegruimen: alle tafels en stoelen zijn weg. Het restaurant is uitsluitend bedoeld voor gasten die in het hotel overnachten, en zij krijgen met de 17-uurssluiting hun diner op de kamer geserveerd.

Janzen heeft nu een nieuwe invulling voor die ruimte, al is het tijdelijk: tot kerst is Le Bistrôt in de weekends in gebruik als kerstmarkt, meldt dagblad PZC. In die ruimte staan twaalf kramen met producten die veelal afkomstig zijn van de vaste leveranciers van Mondragon. Van kerststukjes en verzorgingsproducten tot zoetwaren, parfums en sieraden.

Het aantal bezoekers binnen wordt gedoseerd, zodat 1,5 meter afstand gehandhaafd kan worden. Ook zijn in- en uitgang gescheiden.

Hotel Mondragon

Hotel Mondragon opende december 2019 de deuren, vier maanden voor de start van de coronacrisis. Ondanks deze slechte financiële start wist het hotel te overleven, al was dat volgens Janzen wel bij de gratie van de bank, de eigenaren en veel creativiteit.

Janzen gaf voorheen tien jaar leiding aan Badhotel Domburg, voor hij in 2017 al de overstap maakte naar Mondragon en daarmee al vroeg betrokken was bij de opzet van het hotel.

Het hotel heeft 41 kamers en voegde eerder dit jaar zeven appartementen toe aan het aanbod. Sinds de opening had Mondragon al restaurant Cristó, daar werd in oktober 2020 de bistro Le Bistrôt aan toegevoegd in de ruimte waar tot dat moment café Elfje zat.

Le Bistrot werd geopend in de volledige lockdown en was daarmee in eerste instantie uitsluitend bedoeld om hotelgasten van Mondragon lunch en diner te serveren. Maar ook na de lockdown bleef de bistro in gebruik.

Nu zijn tijdelijk de tafels en stoelen er weer uit om plek te maken voor een kersmarkt. Als in het nieuwe jaar de avondlockdown wordt versoepeld en de openingstijden voor horeca weer worden verruimd, wordt dat meubilair weer teruggeplaatst.