CitizenM hotels benoemt Hendrik Jan Roel als cfo

CitizenM hotels benoemt Hendrik Jan Roel als cfo

Hotelketen CitizenM heeft  Hendrik Jan Roel benoemd tot de nieuwe cfo van het bedrijf. Na 22 jaar bij Koninklijke Ahold Delhaize, recentelijk als cfo & evp van Albert Heijn, Etos en Gall&Gall (sinds 2014), gaat Roel op 1 mei voor citizenM werken.

Roel brengt volgens CitizenM 25 jaar internationale financiële ervaring en een rijk leiderschapsverleden met zich mee. In 2019 werd hem de Leadership in Finance award toegekend, een prestigieuze erkenning binnen de Nederlandse financiële wereld.

Klaas van Lookeren Campagne, ceo van CitizenM zegt trots te zijn. 'Ondanks de uitdagingen van de pandemie heeft CitizenM opvallende successen geboekt. We hebben ook in deze periode nieuwe hotels geopend en nieuwe deals gesloten. Met steun van onze investeerders en grote talenten als Hendrik Jan als nieuwe aanwinst in ons team kunnen we onze ambitieuze groei- en ontwikkelingsplannen vol vertrouwen blijven uitvoeren. Met zijn uitgebreide ervaring en passie voor onze branche zijn we ervan overtuigd dat Hendrik Jan perfect in ons team en onze cultuur past en veel gaat bijdragen aan CitizenM.'

Hendrik Jan Roel, nieuwe cfo CitizenM
Hendrik Jan Roel, nieuwe cfo CitizenM

Roel: 'CitizenM laten groeien'

'Natuurlijk neem je niet van de ene op de andere dag de beslissing om over te stappen naar een ander bedrijf als je cfo bent bij Albert Heijn. CitizenM sluit echter prima aan op mijn passie voor reizen, hotels en design. Met mijn kennis en ervaring op het gebied van retail kan ik het financieel management, de performance, de waardecreatie en kwaliteit van financiële processen helpen verbeteren, belangrijkere zaken voor een bedrijf dat de opstartfase allang achter zich heeft gelaten. ik verheug me erop dit samen met het CitizenM team te doen en de groeiplannen ten uitvoer te brengen', verklaart Hendrik Jan Roel.