CitizenM kiest met MycitizenM+ lidmaatschap in plaats van loyaltyprogramma 

CitizenM kiest met MycitizenM+  lidmaatschap in plaats van loyaltyprogramma 

CitizenM lanceert een loyaliteitsprogramma dat anders is dan de meeste: MycitizenM+. Dit is een lidmaatschap waarbij elk lid evenveel voordelen krijgt, ongeacht het aantal gespaarde punten of het aantal overnachtingen per jaar.

CitizenM noemt MycitizenM+ ‘het meest eenvoudige hotellidmaatschap ter wereld’. Het is een jaarlijks lidmaatschap voor €120. Daarbij gaat het niet, zoals bij veel loyaltyprogramma's, om punten verzamelen, bronzen-zilveren-platina niveaus behalen met veel overnachtingen per jaar of om het ontvangen van een welkomstgeschenk. Leden hoeven zich alleen maar aan te melden om te genieten van alle extra's, zonder punten te hoeven verzamelen of veel geld uit te geven om beloningen te kunnen krijgen. 

Voor het samenstellen van het lidmaatschap, heeft CitizenM zich sterk gebaseerd op de feedback van gasten. De meeste reizigers willen eenvoud, kwaliteit en flexibiliteit.

Voordelen MycitizenM+

Met het MycitizenM+ lidmaatschap garandeert CitizenM een extra korting van 10 procent op de kamer met het laagste tarief. Hiermee wil de hotelgroep haar gasten lange zoektochten op internet, tijd en geld besparen. Leden hebben gegarandeerd een kamer, zelfs in drukke periodes, voor alle reserveringen die ten minste 48 uur van tevoren worden gemaakt - een van de voordelen voor last-minute boekers.  

Andere extra voordelen zijn onder meer: laat uitchecken en de mogelijkheid om een gratis upgrade te krijgen naar een kamer met premium uitzicht (beide afhankelijk van beschikbaarheid), een 'first in queue' chatservice, vroegtijdige toegang tot kortingen en evenementen voor leden.  

De kosten van het lidmaatschap zijn binnen twee nachten terugverdiend, stelt CitizenM. Vooral wanneer het gebruikt wordt op populaire – en prijzige – bestemmingen zoals Londen en New York.

Na twee overnachtingen al terugverdiend

Als rekenvoorbeeld neemt CitizenM een zakelijke reiziger die voor haar werk elke maand in Parijs en Rotterdam moet zijn en in beide steden twee nachten verblijft. Volgens de normale prijzen betaalt zij voor de locaties van citizenM in Parijs gemiddeld €119 en voor Rotterdam €104 per nacht. Dit zou maandelijks uitkomen op €446, zonder extra’s. Met het MycitizenM+ lidmaatschap betaalt deze gast in totaal €200,70. Dit scheelt de reiziger maandelijks €245,30 en dat terwijl een MycitizenM+ jaarlijks €120 kost.  

Het lidmaatschap wordt maandelijks afgeschreven, de inschrijving is voor een jaar. Elk citizenM hotel is inbegrepen, en er zijn geen black-out datums. Tegen het einde van 2022 zullen er 30 citizenM hotels zijn in 18 steden in Europa, Noord-Amerika en Azië. Naast de 6 openingen in 2022 staan er voor 2023 nog eens vijf gepland. 

Abonnementen  

In 2020 heeft CitizenM pilots gedaan met abonnementsproducten zoals een wereldwijd paspoort, slaap- en bedrijfsabonnement. Als resultaat kwam naar voren dat er vraag is naar een bepaald lidmaatschap vanuit de gasten.

De inzichten uit deze pilots dienen nu als leidraad voor MycitizenM+. Toekomstige extra’s zijn in ontwikkeling om het lidmaatschap volledig aan te passen aan elk type reiziger: de wereldwijde ontdekkingsreiziger, zelfstandige professionals, zakelijke netwerkers, en ga zo maar door. Het is een must voor de work-from-anywhere lifestyle die de moderne wereld bestormt. 

Ernest Lee, CitizenM's Chief Growth Officer, zegt: ‘We hebben altijd al de focus gelegd op zelfstandigen: ondernemers, freelancers en consultants. Velen van hen zijn bezig met het opstarten of uitbreiden van een bedrijf en betalen de reiskosten uit eigen zak. Als jong bedrijf, dat zelf door een 'bootstrapping' fase is gegaan, begrijpen we het belang van besparen en toch een reiservaring van hoge kwaliteit willen. Dat is waarom we MycitizenM+ hebben gelanceerd. Nu hebben startende ondernemers tot freelancers een kortere weg naar elite hotel status zonder het ingewikkelde punten programma of 'Fortune 500' reisbudget.’