Patissier Ralph Bond overleden

Patissier Ralph Bond overleden

Patissier Ralph Bond is op 9 januari 2022 overleden. De patissier was eigenaar van bakkerij Bond en Smolders in Utrecht. Samen met zijn partner Patty Smolders was hij een bekend gezicht in de horeca. Hij leverde bonbons en brood aan restaurants.

'Van eetcafé, tot Michelinrestaurants', zo vertelde hij in een eerder interview. Bond reisde met zijn vrouw door heel Europa op zoek naar het beste op het gebied van patisserie. Van befaamde patissiers leerde het stel de fijne kneepjes van het vak. In 2001 openden de twee hun eigen zaak in de voormalige bakkerij van de ouders van Patty: patisserie en chocolaterie Bond en Smolders.

Samen met zijn partner Patty Smolders werd hij aangestoken door de Amersfoortse patissier Harry Mercuur, waar ze beiden voor werkten.  Smolders werkte vervolgens bij verschillende restaurants en patisseries. Bond deed mee aan een Nederlands kampioenschap patisserie en eindigde als tweede.

Persoonlijke boodschap

Vorig jaar werd bij Bond een hersentumor geconstateerd. Op 9 januari overleed hij aan de gevolgen van die ziekte. Hij werd slechts 52 jaar oud. Op de website van Bond en Smolders kunnen mensen een persoonlijke boodschap achterlaten voor de patissier.

Televisieprogramma

Chef-kok Leon Mazairac bezocht voor het televisieprogramma BinnsteBuiten in 2017 de ambachtelijke stadsbakkerij in Utrecht.
'Ik heb een liefde voor patisserie, maar een passie voor brood. En dat is eigenlijk alles waar het op neerkomt', zei hij toen.
Mazairac schrijft op social media: 'Grote vriend. Dit was het dan, niet eerlijk, pijnlijk, een klote streek...Bedankt dat je mijn vriend was. Utrecht huilt nu, maar jij straalt voor altijd boven onze prachtige stad waar jij intens veel geur, kleur en smaak aan hebt gegeven.'