Rekenfout loonsom en vakantiegeld mogelijk ook van invloed op NOW 2

Rekenfout loonsom en vakantiegeld mogelijk ook van invloed op NOW 2

De rekenfout die het UWV maakt met de loonsom wanneer je als horecaondernemer het vakantiegeld in juni 2020 hebt uitbetaald, zorgt niet alleen voor een te lage loonsubsidie bij NOW 3, maar kan ook bij NOW 2 in een te lage subsidie resulteren. Het scheelt Marije Vos van Restaurant de Overburen in Amersfoort bijna €1500,-.

De loonsubsidie NOW 2 heeft betrekking op de maanden juni, juli, augustus en september 2020. Dus ook hier heeft een te laag SV-loon in de maand juni - door pensioenpremies over het vakantiegeld die het UWV dubbel aftrekt - invloed op de hoogte van de afrekening. Zo scheelt het Vos in de terugbetaling van teveel ontvangen now-subsidie. Haar bedrijf had een dalende loonsom ten opzichte van de NOW2-referentiemaand maart.

De rekenfout werd eerder aan het licht gebracht door Marije Vos en Berry Buunk, twee horecaondernemers uit Amersfoort. Bij de definitieve afrekening voor NOW 2 constateert Vos dat de fout ook gevolgen heeft voor deze subsidieronde. Weliswaar minder zwaar, maar bij het bedrijf van Vos, De Overburen, betreft het een bedrag van €1.497,-. Deze fout rechtzetten kan tot 31 maart 2022 tijdens de definitieve afrekening NOW 2.

Rekenvoorbeeld De Overburen

Juni SV-loon: €17.107,- (daadwerkelijke loonsom, na herstel rekenfout)
Vos moet €313,- terugbetalen.

Juni SV-loon €15.919,- (foutieve loonsom)
Dan €1.810,- terugbetalen over periode NOW 2

Verschil: €1.810 - €313 = €1.497,-

'Niet onterecht NOW2 terugbetalen'

‘Dat is een hoop geld, dat ik dus onterecht zou moeten terugbetalen als ik geen bezwaar maak,’ constateert Vos nuchter. ‘Ik heb 15 man in dienst. Voor een groter bedrijf zal dit bedrag nog hoger uitvallen dus.’

Maart = referentiemaand

Hoewel voor NOW 2 de maand maart referentiemaand is voor de loonsom, dienen de lonen in juni, juli, augustus en september wel als check. 'Als de loonsom in juni te laag wordt ingeschat door het UWV (door de rekenfout) kan het zijn dat je totaal voor dit kwartaal lager uitkomt dan 3x de referentiemaand. Om die reden wordt je gekort op je subsidie. Want als je minder verloont dan de referentiemaand wordt daarover de definitieve subsidie berekend,' aldus Vos.

Bekijk deze collectie

Medewerker in dienst

Verschillende aspecten spelen een rol als het gaat om medewerkers die aan het werk zijn. In deze collectie staan tips & tricks voor horecaondernemers als het gaat om het behouden en opleiden van medewerkers, samenwerken, inroosteren en ziekte. Ook delen ondernemers hun praktijkvoorbeelden.