Dani García opent in New York zijn 'meest persoonlijke restaurant' Casa Dani

Dani García opent in New York zijn 'meest persoonlijke restaurant' Casa Dani

De Spaanse topkok Dani García vertrok uit Spanje en opende onlangs in New York zijn fine dining restaurant Casa Dani. Casa Dani betekent letterlijk 'Dani's huis' en het is dan ook zijn meest persoonlijke restaurant tot nu toe.

Casa Dani, gevestigd in het nieuwe Citizens-complex in Manhattan, richt zich op eten waarmee de sterrenchef opgroeide. De naamgeving Casa Dani is afgeleid van kleine familierestaurants in Zuid-Spanje, waar de chef-kok kookt alsof hij thuis in de keuken staat. Dat is precies de bedoeling van García.

Verrassende smaken, texturen en temperaturen

Hij opent de deuren van zijn ‘huis’ met een avant-garde keuken en een menu met gerechten geïnspireerd op het mediterrane zuiden van Spanje. Garcia's culinaire stijl combineert verrassende smaken, texturen en zelfs temperaturen zonder zijn culinaire roots uit het oog te verliezen.

Casa Dani

Uitgebreide kaart met Spaanse gerechten

Op de kaart beroemde tapas, veel zeevruchten en vis en verschillende paellagerechten. Daarnaast zijn er een paar hoofdgerechten zoals dorade en hanger steak, en grotere schotels voor op tafel zoals een hele Spaanse tarbot. Ook staan er zes tonijngerechten op, deze tonijn is uit Spanje geïmporteerd. Extra items benadrukken Spaanse favorieten. Het traditionele Spaanse eten is bedoeld om New Yorkers en toeristen terug naar Spanje te brengen.

Ontwerp en interieur

Ontwerpstudio Rockwell Group in New York verzorgde het ontwerp en interieur. Het restaurant bestaat uit een reeks kleinere, intieme ruimtes en leidt tot het hart van het restaurant, een grote, hoge eetkamer wat een afspiegeling is van een traditionele Spaanse binnenplaats.

Casa Dani

Volop beleving

Bij binnenkomst is er volop beleving door een bar en een 30 meter lange open keuken, omlijst door glas en  geborsteld roestvrijstaal. Met een met leer beklede trap dalen gasten af naar de grote eetruimte. De designer van Rockwell Group: ‘Op maat gemaakte draperieschermen verdelen deze ruimte in nissen met grote ronde tafels en eetzitjes voor twee personen. Het mediterrane palet is voorzien van licht hout, warme leemstuc, tegels en marmer, terwijl Mori-hanglampen van RBW overal een lantaarnachtige sfeer uitstralen.’

Casa Dani

'Je waant je op een Spaans buitenterras'

Dit restaurantgedeelte heeft een golvend plafond en een rustieke terracotta tegelvloer die, samen met beplanting, een gevoel van dineren op een buitenterras creëert. De smaragdgroen betegelde open haard is ontworpen in een golvende vorm die de rondingen in het plafond nabootst. Waar mogelijk zijn de meubels, materialen en producten uit Spanje gehaald of zijn afkomstig van lokale fabrikanten uit New York.

Casa Dani

Sluiting driesterrenrestaurant Dani Garcia in Marbella

García sloot in oktober 2019 zijn gerenommeerde driesterrenrestaurant ‘Dani García’ in Marbella en maakte er een steakrestaurant van met een hoofdrol voor hamburgers. Enkele weken na de komst van de derde ster, maakte de topchef dit nieuws bekend. De derde Michelinster is volgens García een bekroning en de beste erkenning mogelijk, maar hij vindt dat hij een andere koers moet gaan varen. Dat blijkt nu dus Casa Dani te zijn.

Beeld:  Nikolas Koenig

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.