WestCord opent met Hotel Arsenaal tweede hotel in Delft

WestCord Hotels opent een nieuw hotel in het voormalige Legermuseum in Delft, een rijksmonument. Het complex wordt herontwikkeld tot Arsenaal Delft. Van de hotelfunctie in het pand neemt WestCord Hotels de exploitatie op zich, waarmee de hotelgroep zijn tweede hotel in Delft opent. De opening van Hotel Arsenaal staat gepland voor het 2e kwartaal van 2022.

Hotel Arsenaal wordt een boutique hotel met 63 kamers, een restaurant, 20 parkeerplaatsen en een binnenplaats. De oude en originele elementen in het monumentale pand zijn behouden en gecombineerd met een moderne en stijlvolle afwerking. De afbouw is momenteel in volle gang en het hotel zal in het tweede kwartaal van 2022 haar deuren openen.

Met Hotel Arsenaal opent WestCord een tweede hotel in Delft. Langs de A13 nam de groep in 2009 al Tulip Inn over om te heropenen als WestCord Hotel Delft.

Harry Westers, directeur en eigenaar van WestCord Hotels: ‘Delft is een ontzettend mooie, historische en levendige stad en onterecht minder bekend dan het nabijgelegen Rotterdam en Den Haag. De kans om in dit bijzondere gebouw een hotel te openen grijpen wij met beide handen aan. Samen met de bestaande vestiging WestCord Hotel Delft kunnen wij onze positie in de Delftse markt verder verstevigen.’

Rijksmonument

Het pand waarin Hotel Arsenaal komt, is een officieel rijksmonument en staat op het schiereiland tussen de Oude Delft en Nieuwe Delft, twee grachten in de historische binnenstad. Het complex bestaat uit meerdere gebouwen die in drie eeuwen tijd tot stand zijn gekomen.

Aan de munitieopslag uit 1602 zijn later het Armamentarium en het Oost Indische Pakhuis toegevoegd. Tussen 1989 en 2013 huisvestte het complex het Legermuseum, dat uiteindelijk opging in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.

Vanaf 2015 is het door ontwikkelcombinatie ArsenaalDelft, gevormd door Driestar uit Utrecht en cepezed projects uit Delft, herontwikkeld tot multifunctionele voorziening met een hotel, restaurant, congrescentrum ook expositieruimte en kantoren. In juni 2021 opende in het complex al een vestiging van restaurantketen Loetje.

Over WestCord Hotels

Hotel Arsenaal by WestCord Hotels is onderdeel van WestCord Hotels, dat inmiddels 15 hotels heeft in Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Delft, Groningen en Garderen en op de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Ameland. WestCord Hotels is een Nederlands familiebedrijf en bestaat sinds 1968.