Inschrijving Terras Top 100 2022 sluit over drie weken

De jury komt bij elkaar, voorbereidingen worden getroffen; de Terras Top 100 gaat bijna weer van start. Inschrijven kan nog tot 1 april.
Delen:

De Terras Top 100 2022 staat weer op het punt van beginnen. Juryleden zullen vanaf april weer op bezoek gaan bij alle terrassen die zich ingeschreven hebben voor de 14e editie van de lijst.

Bedrijven die mee willen doen kunnen zich nog inschrijven tot 1 april.

Nieuwe opzet Terras Top 100

Deelnemers krijgen vervolgens twee anonieme bezoeken; één van een vakjurylid en één van een mystery visitor. Van elk bezoek wordt een uitgebreid rapport opgemaakt; daarin beoordelen beide juryleden het terras op tientallen punten; van uitstraling en ontvangst tot kwaliteit van eten en drinken en de gastvrijheid van medewerkers.

Nieuw is dat op basis van deze twee bezoeken de terrassen op score in de juiste volgorde worden gezet. De beste 50 terrassen krijgen vervolgens nogmaals een bezoek, opnieuw anoniem, maar dan van de hoofdjury. Zij zullen deze zaken opnieuw beoordelen en daar rolt dan opnieuw een score uit.

Terras Top 100, Brasa Purmerend

Dat zorgt voor een uiteindelijke Terras Top 100 2022, met de uitzondering dat de top-5 nógmaals bezocht wordt, maar dan aangekondigd, door een afvaardiging van de hoofdjury. Deze leden gaan elk bedrijf op afspraak bezoeken en spreken dan met ondernemers en werknemers, die zich mogen presenteren. Ook neemt de hoofdjury een kijkje achter de schermen. Op basis van dit laatste bezoek wordt de definitieve top-5 en dus de complete Terras Top 100 bepaald.

Bekendmaking bij Brasa Purmerend

Alle terrassen die in de top-100 staan, krijgen bericht dat ze in de lijst staan, maar nog niet op welke plek. Alle Top 100-terrassen worden uitgenodigd voor een groots en feestelijk evenement op maandag 4 juli bij de winnaar van de Terras Top 100 2021, Brasa Bar & Kitchen in Purmerend.

Hier zal de lijst van 100 tot en met 1 onthuld worden en ook zullen diverse categoriewinnaars gehuldigd worden, tijdens een dag vol feestelijkheden, muziek, hapjes en drankjes.