Servais Tielman: 'Onverwachts twee keer in de Gault&Millau'

Servais Tielman: 'Onverwachts twee keer in de Gault&Millau'
Servais Tielman. Foto: Marcel van Hoorn.

Sterchef Servais Tielman staat maandag 14 maart vol trots bij de awards van Gault&Millau 2022. Zijn sterrestaurant Beluga Loves You in Maastricht steeg een halve punt, naar 15,5. 'Iets waar we heel blij mee zijn.' Maar wat voor hem als een complete verrassing kwam, is dat zijn tweede zaak Flavourz bij Servais in diezelfde stad ook een plek kreeg in de culinaire lijst.

Flavourz staat met 13 punten in de lijst. 'Dat had ik helemaal niet verwacht. Flavourz, een streetfoodconcept, is ontstaan in de delivery periode tijdens de coronacrisis.'

'Pas recent hebben we besloten, om dat concept een stapje hoger in te gaan zetten, met meer de focus op de avond. Mijn intentie was om pas volgend jaar Michelin en Gault&Millau attent te maken dat we er zijn. En niet meer dan dat.' Maar dat we nu geheel onverwachts met Flavourz in Gault&Millau staan is een enorm compliment, zeker voor chef Twan Janssen en zijn team.'

Dat Beluga ook een half punt steeg, noemt Tielman ook fantastisch. 'Laat ons maar rustig groeien.'

Over Flavourz by Servais

In Flavourz by Servais worden ingrediënten van dezelfde leveranciers als bij Beluga gebruikt. 'We koken er in dezelfde sfeer als in Beluga, maar met minder handelingen op het bord.'

Flavourz by Servais

Gault&Millau schrijft over Flavourz by Servais: 'Chef de cuisine Twan Janssen bereidt hier streetfood uit verschillende delen van de wereld en dat trekt veel internationale gasten. De sfeer is gezellig, de bediening vlot en gastvrij en het sharing menu een prima keuze. De Shrimp Bao Bun is fris en pittig met een goed mondgevoel. De crispy Taco al Pastor met varkensnek, uienmarmelade en gemarineerde ananas en radijs is wat ons betreft het lekkerste gerecht. Goed op smaak en de bijbehorende salade was goddelijk.'

Tweede Flavourz

Tielman vertelt dat een opening van een tweede Flavourz op de planning staat. 'Zowel dit concept als het net geopende Smullies willen we nog gaan uitbreiden. Dus we zijn druk aan het werk. We hebben nu 65 mensen in dienst, met een hele solide harde kern. Dus ik durf het ook aan om nu te gaan bouwen.'