Meer dan 30.000 euro opgehaald tijdens clubnacht voor Oekraïne

Meer dan 30.000 euro opgehaald tijdens clubnacht voor Oekraïne

Amsterdamse nachtclubs hebben afgelopen weekend meer dan 30.000 euro opgehaald voor Oekraïne.

Onder de noemer 'De nacht staat op voor Oekraïne' spraken 28 nachtclubs af een deel van omzet te doneren. Sommige clubs moeten het opgehaalde geld nog overmaken. De organisatie verwacht in totaal €50.000 te hebben opgehaald met de clubnacht.

Behalve het ophalen van geld deden nachtclubs nog meer. Zo kleurde de A'DAM toren in geel-blauwe kleuren en in de club Shelter, die in de toren huist, ging een artiest live schilderen. De opbrengst van het doek wordt ook gedoneerd.

Extra bijzonder waren volgens de organisatie de optredens in de Warehouse Elementenstraat van Oekraïense dj's Daria Kolosova, Stef Mendesidis en Anastasiia Oleksandrivna Topolska, in de technowereld bekend als Nastia. 'De emotie was in de sets goed te voelen. De hele zaal werd afgebroken en het publiek ging er ook vol voor', aldus een bezoeker.

Alle donaties gaan naar het Ukraine Humanitarian Fund. 'Dit fonds helpt humanitaire ngo's en VN-agentschappen om de meest kwetsbare gemeenschappen en mensen te helpen, en hen dringend nodig voedsel, water, onderhoud en nadere basisondersteuning te bieden', meldden de initiatiefnemers eerder.