Industry Fair Hotel Management School weer als vanouds

Industry Fair Hotel Management School weer als vanouds

De Hotel Management School in Leeuwarden stond afgelopen woensdag in het teken van de jaarlijks terugkerende Industry Fair, de grootste stagebeurs van Nederland voor Hogere Hotelschool studenten.

50 nationale en internationale bedrijven kregen op NHL Stenden de kans zich te presenteren aan zo’n 500 studenten om zo de ideale match tussen bedrijf en student te vinden. Het was de eerste editie die sinds het begin van de coronacrisis weer fysiek georganiseerd kon worden en draaide daardoor weer als vanouds.

Meerwaarde

De stageperiode valt in het laatste jaar van de opleiding. Tijdens de Industry Fair krijgen studenten de unieke mogelijkheid om te netwerken met toonaangevende bedrijven, ze vragen te stellen over mogelijke stageposities en om hun toekomstige carrièremogelijkheden te verkennen. Maar ook voor de aanwezige bedrijven is de Industry Fair van grote waarde.

Lisa Vet, Hotel Casa Amsterdam: 'Het is leuk om studenten live kennis te laten maken met ons bedrijf door persoonlijke gesprekken. Daarnaast is het heel fijn om mensen uit de hospitality industry weer terug te zien.' Mara Romero Heredia, Hotel Pulitzer Amsterdam voegt daaraan toe: 'Het is echt een meerwaarde om elkaar weer echt te ontmoeten en nieuwe contacten op te doen.'

Inmiddels wonen en werken ruim 13.000 alumni van de Hotel Management School verspreid over de hele wereld. De stageperiode helpt studenten om (internationale) leidinggevende vaardigheden op te doen en een groot netwerk op te bouwen.