Nieuwe locatie voor eigenaar Restaurant Bentinck

Nieuwe locatie voor eigenaar Restaurant Bentinck
Huis Scherpenzeel

Peter-Paul Swijnenburg, eigenaar van Restaurant Bentinck in Amerongen, heeft er een nieuwe locatie bij: Huis Scherpenzeel. Hij kan uitbreiden omdat hij zijn team op orde heeft.

Huis Scherpenzeel is een 16e-eeuws kasteel omgeven door een park dat in gebruik is als eventlocatie. Swijnenburg treedt voortaan op als verhuurder en cateraar, hij opende in 2017 zijn eerste horeca bedrijf, Restaurant Bentinck in Amerongen.

Het pand van Huis Scherpenzeel is eigendom van Stichting Gelders Landschap en Kastelen.

Restyling Huis Scherpenzeel

Van 1 april tot 30 mei wordt Huis Scherpenzeel heringericht. Er wordt geschilderd, de vloeren worden vervangen en de bar wordt verplaatst. ‘De historische elementen blijven, het nieuwe meubilair zorgt straks voor een frisse maar stijlvolle uitstraling’, zegt Peter-Paul Swijnenburg.

‘Vanaf 1 juni kunnen we er echt events of bruiloften gaan houden,’ zegt de ondernemer. Swijneburg is ook verantwoordelijk voor Restaurant Bentinck en Buitenplaats Amerongen. Ook Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen valt onder zijn verantwoordelijkheid.

‘Slechts één vacature’

‘De vorige exploitant wilde stoppen met Huis Scherpenzeel en benaderde mij voor de overname. Gelukkig konden we uitbreiden. De reden voor dit optimisme is het feit dat Swijnenburg zijn team op orde heeft. We hebben slechts één vacature voor een bedieningsmedewerker. Daar zijn we echt heel blij mee.'

Vier koks aangenomen

We hebben recent vier koks aangenomen, waarvan twee al eerder bij ons hebben gewerkt. We streven naar een vierdaagse werkweek met een max van 45 uur. Dat lukt niet elke week, maar die vier dagen zijn we bijna heilig’, lacht Swijnenburg. We hebben nu een groot keukenteam waardoor we niet allemaal hoeven te blijven tot sluit, enkelen later kunnen beginnen. En een dag vrij in het weekend kan ook. Dat is de manier om mensen vast te houden tegenwoordig.

Huis Scherpenzeel

Dit seizoen verwacht Swijnenburg nog geen topdrukte op zijn nieuwe locatie. ‘Bestaande boekingen nemen we over natuurlijk. Maar het echte werk begint pas volgend jaar. De events die daar gaan plaatsvinden, worden niet last minute gepland… Denk aan bruiloften, grote zakelijke bijeenkomsten.’

In totaal heeft de ondernemer een team van zeven leidinggevenden voor de events. Als er een bruiloft is, wordt dit team aangevuld met ambulante medewerkers uit het dorp en inhuurkrachten via organisaties als Temper of uitzendbureaus.

In Scherpenzeel heeft het pand een goede uitgiftekeuken. Als productiekeuken wordt die in Amerongen (van Restaurant Bentinck) gebruikt.