Eric de Kock van café Walzicht start dark kitchen met 6 keukens

Eric de Kock van café Walzicht start dark kitchen met 6 keukens
V.l.n.r.: Eric de Kock, Emre Duru (vestigingsmanager), Fabian Meijer en Jasper de Vink (Studio Piraat). (Foto: Michael Fischer)

Eric de Kock, voormalig eigenaar van Café Walzicht in Woerden - ooit door Misset Horeca uitgeroepen tot Beste Oranje Café van Nederland- is gestart met Bezorgrestaurants.nu. Hij bundelt zes verschillende keukens in één dark kitchen. 'We redden huwelijken door een brede keuze van eten aan te bieden,' lacht De Kock.

Eric de Kock bundelt met Bezorgrestaurants.nu zes keukens: Ciao Pizza, Bill’s Grill - burgers & more, Benjamin’s kids corner, &Spices wereldkeukens, Green District - vers & vitaal en Afer Work Café voor bittergarnituur en borrelplanken. De beroemde ‘lekkerste saté van Europa’ van Café Walzicht staat ook op de kaart.

‘Gasten bestellen in één keer hun eten voor het hele gezin. We hebben echt voor ieder wat wils. Van pizza’s, hamburgers, poke bowls en bitterballen tot aan wereldgerechten en kindermenu’s. We draaien nu vier weken in Woerden en zoeken franchise ondernemers voor uitrol naar andere middelgrote steden.’ Naar verwachting komen er dit jaar nog vier andere locaties bij.

De gemiddelde besteding was begroot op 30 euro en daar zit Bezorgrestaurants.nu al boven.

Café Walzicht Woerden

Eric de Kock (50) verkocht de locatie van Café Walzicht in Woerden in het voorjaar van 2020 aan Roland Hogenelst (eigenaar van onder meer La Cubanita en Proeflokaal Bregje). ‘Ik ben vader van twee kleintjes en had 30 jaar nachtwerk gedaan… Daarnaast was het niet meer te combineren met mijn werk voor de biertapwedstrijden.’

Toen De Kock na de verkoop thuis zat in coronatijd begon het weer te kriebelen. ‘Als ik stilzit krijg ik rare ideeën… Met een vader die ik vaak tref op het schoolplein ging ik brainstormen. Zo zijn we tot dit concept gekomen.’ De partner-in-crime is Jasper de Vink, mede-eigenaar van het merkenbureau Studio Piraat.

Logistieke operatie

‘We hebben één grote keuken, in een voormalig kantoorpand. Elk restaurant heeft in deze keuken zijn eigen ‘straat’ en een eigen verpakking. Uitgekiende software helpt om alles op hetzelfde gewenste tijdstip gereed te hebben voor bezorging. Dat was best even puzzelen in het begin met de factoren warm, lekker en op tijd. Vandaar dat we ook nog niet veel van ons hebben laten horen. Maar daar gaat nu verandering in komen.’

Personele bezetting

In de keuken van Bezorgrestaurants.nu staat maar een volledige vakkracht, een chef. ‘We wisten dat personeel een heikel punt zou worden. Een voormalig chef van Walzicht staat nu in de keuken, aangevuld met andere enthousiaste mensen. De keukens zijn niet zo heel ingewikkeld… Onze saté bijvoorbeeld wordt door een slager in Best geheel naar onze receptuur gemaakt en komt vers binnen.’

Break-even omzet

Voor de investering in de keuken legden de ondernemers ongeveer 200.000 euro in. Waarbij een deel van de keuken geleased is. ‘Onze break-even omzet ligt op ongeveer 600.000 euro. Wat de franchise fee moet gaan worden, zijn we nu aan het doorrekenen. Dat is nog niet exact bekend.’•