The Nacho Bar gaat 120 couverts draaien met zes man personeel

The Nacho Bar gaat 120 couverts draaien met zes man personeel

In Tilburg opent in april een nieuw horecaconcept: The Nacho Bar. Ondernemer Charles Veerkamp focust er op minimale personeelsinzet. Met 120 couverts heeft hij op de vloer slechts zes medewerkers nodig.

De nieuwe zaak The Nacho Bar van Charles Veerkamp komt in hartje Tilburg, aan Heuvel 33 en gaat 21 april open.

The Nacho Bar Tilburg

De naam van zijn nieuwste concept - Veerkamp is ook eigenaar van Restaurant Charlie in Schaijk en een vakantiepark – wordt The Nacho Bar ®️. En daarmee onthult Veerkamp ook deels het concept. ‘We gaan nacho’s serveren, streetfood en cocktails.’

Trailer The Nacho Bar

The Nacho Bar

00:00
00:00/00:00

Automatisering

‘We zetten vol in op de beleving van de gasten; de doelgroep bestaat uit studenten en jongeren tussen 18 en 30 jaar. Een uitgekiende routing en automatisering beperken de personele inzet.

'Personeel personeel personeel'

Tijdens de ontwikkeling van het concept hield Veerkamp de lage personeelsinzet, in combinatie met hoge marge producten én beleving altijd als doel voor ogen.

‘We hebben voor deze locatie veel minder mensen nodig dan bijvoorbeeld voor ons familierestaurant in Schaijk.  Personeel is hét probleem in de horeca van nu. De uitstroom is zo hoog, er is nauwelijks aanwas en goed personeel is daarnaast kostbaar. Wij denken met ons nieuwe concept straks op ongeveer 20 procent personeelskosten uit te komen. De praktijk moet het precieze percentage gaan uitwijzen.’

Uitrollen The Nacho Bar

Als het concept stabiel draait, wil Veerkamp het verder uitrollen naar andere studentensteden in Nederland. ‘We denken aan 15 tot 20 vestigingen en willen op den duur ook gaan franchisen. Maar zover zijn we nu nog niet.’

Bekijk deze collectie

Conceptontwikkeling

Bij het starten, restylen of renoveren van een horecabedrijf heb je vaak wel een idee hoe het uiteindelijk moet worden. Maar hoe begin je? Hoe ontwikkel je een succesvol concept en waar moet je op letten bij de inrichting? In deze collectie tips en inspiratie voor ondernemers. Ook delen horecaondernemers hun ervaringen.