Doorstart failliet Hotelkamerveiling.nl laat op zich wachten

De herstart van de activiteiten van Hotelkamerveiling.nl laat op zich wachten. De nieuwe eigenaar heeft meer tijd nodig dan verwacht.
Delen:

De curator mag de identiteit van de koper niet onthullen. ‘Zodra de activiteiten weer worden gestart, zal de nieuwe eigenaar zich bekend maken. Wanneer dat is, weten we niet. En dat valt ook buiten het faillissement’, aldus Boers Advocaten, de curator van het eind 2021 failliet gegane bedrijf.

‘De koper heeft ons laten weten dat in de systemen nog veel aanpassingen dienen te worden doorgevoerd voordat de website weer ‘live’ kan. De exacte datum hiervoor is niet aan ons meegedeeld.’

Compensatie gedupeerden

Consumenten overspoelden de curator afgelopen maanden met vragen over de identiteit van de koper en over de geleden schade. Er zijn in totaal 9.600 ingediende vorderingen. Hoeveel er hiervan door gedupeerde hoteliers zijn ingediend, is niet bekend.

Nieuw tegoed

De koper heeft toegezegd deels tegemoet te komen aan de vorderingen van consumenten. Benadeelde gebruikers van Hotelkamerveiling.nl krijgen een nieuw tegoed waarmee de schade gedeeltelijk wordt gecompenseerd. Consumenten moeten hier dus ook nog op wachten.

Ook met deze belofte heeft de curator geen bemoeienis.