Dormio Wijnhotel opent voor zomer

Dormio Wijnhotel opent voor zomer

Na een intensieve verbouwing hoopt het Dormio Wijnhotel Valkenburg nog net voor de zomer te kunnen openen. Het hotel heeft naast een restaurant met wijnthema ook een wijnbar en 44 kamers die allemaal in het teken van een wijnproducent worden gedecoreerd.

‘Bij Dormio hebben we altijd al een enorme liefde voor wijn’, vertelt Roel de Boer, de ceo van Dormio Resorts & Hotels. ‘Ons hoofdkantoor staat naast het Nederlands Wijnmuseum in Arnhem en we onderhouden al heel lang innige banden met Robbers & van den Hoogen uit Arnhem, een van de oudste wijnbedrijven van Nederland.’

Vier hotels

Dormio voegde met de aankoop van het voormalige Hotel Tummers in Valkenburg een vierde hotel toe aan het portfolio. ‘De locatie in Valkenburg, met een hele ruime begane grond en parkeerplaatsen, is uitermate geschikt voor ons concept.

Hier willen we een echt wijnhotel gaan neerzetten’, stelt De Boer. ‘Uniek in de wereld omdat we aan elke kamer een wijnproducent koppelen. Die gaan een kamer adopteren en deze, eventueel met eigen designer of hulp van ons, helemaal inrichten binnen het thema ‘wijn’.

Thematische hotelkamers

Inmiddels hebben we zo’n beetje alle kamers kunnen koppelen aan een producent’, vertelt De Boer. ‘We hebben 13 wijnbedrijven uit het Limburgse Mergelland, 15 Frans en Chileense producenten, 8 Duits en Oostenrijkse wijnbouwers en nog wat Spaanse en Italiaanse wijnmakers kunnen strikken. Die verbinden zich allemaal voor langere termijn, zo’n 5 jaar. Met de hoop natuurlijk dat het zo’n succes wordt dat ze daarna weer gaan verlengen.’

Naast de thematische hotelkamers komt er een showroom, wijnbar en restaurant. In de showroom kunnen gasten de wijnen kopen van de aan het hotel deelnemende wijnbedrijven tegen de winkelprijs. De wijnbar, met 30 plaatsen, serveert kleine hapjes en charcuterie gekoppeld aan een wijnkaart die meer dan 150 referenties krijgt.

‘Het informele restaurant met bijna 70 couverts krijgt een ‘Italiaans-Maastrichts’ thema; denk aan pasta met zoervleis’, zegt De Boer lachend. ‘Zowel in de bar als het restaurant kun je wijnen kopen in showroom en dan met een opslag van kurkgeld, van €16,50 en €30, drinken in de bar of het restaurant. Het kurkgeld is afhankelijk van de prijs van de fles in de showroom.'

Wijn promoten

'Daarnaast zullen we ook veel wijngerelateerde events, thema-avonden en gastoptredens krijgen, van zowel chefs als ook van producenten. Dat laatste alleen met onze deelnemende producenten, die hebben het immers het alleenrecht om in het hotel hun producten te promoten’, zegt De Boer stellig.

De planning is dat Wijnhotel Dormio zo eind juni/juli de deuren en kamers opent.