Dormio koopt bestaand hotel in Valkenburg

Dormio koopt bestaand hotel in Valkenburg
Hotel Tummers

Dormio Group heeft het bestaande viersterrenhotel Tummers in Valkenburg met 34 kamers overgenomen van de familie Tummers.

Het hotel wordt de komende maanden getransformeerd in ‘Dormio wijnhotel Valkenburg’. Vlakbij, in Maastricht heeft Dormio al Hotel De Prins van Oranje. een viersterren hotel dat is gelegen op Dormio Resort Maastricht. Restaurant Rantrée (zelfstandig) zit hier op de achtste verdieping.

Hotel Tummers Valkenburg

Dormio betaalde aan de familie Tummers 1.775.000 euro voor het hotel, inclusief het recht om de naam hotel Tummers te blijven gebruiken.

Gerenommeerde wijngaarden in Limburg en twee gerenommeerde wijnhuizen werken mee aan het concept. Vanaf april zullen de eerste gasten worden ontvangen.

Tummers – het hotel-restaurant van Inez en Dominique Tummers - stond voorheen bekend als golf- en wellnesshotel en telt 34 kamers. Het restaurant had van 2013 tot 2017 een Bib Gourmand, een beloning van Michelin voor een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Tummers zit tegenover het historische station in Valkenburg en heeft naast de 34 hotelkamers ook Bistro Perron 21 onder haar dak.

Over Dormio Group

Dormio Group bestaat uit drie bedrijfsonderdelen. Dormio Leisure Development ontwikkelt sinds 2001 vakantieresorts en hotels in Europa en staat bekend om concepten die passen bij de (natuurlijke) omgeving van de projectlocatie.

Dormio Investments bemiddelt en verkoopt recreatief vastgoed in binnen- en buitenland. Dormio Resorts & Hotels exploiteert en verhuurt vakantieaccommodaties op resorts en in hotels in eigen beheer en in samenwerking met een aantal grote distributiepartners, waaronder TUI, Belvilla, Booking.com en Airbnb.

Dormio in Nederland

Het portfolio van de Dormio Group omvat momenteel in Nederland: Resort Maastricht,  Hotel De Prins van Oranje (Maastricht) en Hotel Modez (Arnhem). Daarnaast een zevental resorts en hotels in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje.

Momenteel is fase 4 van Dormio Resort Maastricht in ontwikkeling: Dormio Castellum, verschillende vakantieappartementen en penthouses met een spa-wellnesscentrum.

Daarnaast staat de ontwikkeling van meerdere resorts in Nederland op de planning. Dit betreft Resort Nieuwvliet-Bad, Hotel Resort Zoutelande, Resort en Hotel De Hondsrug, Resort Veluwemeer, Resort Maasbommel en Resort Medemblik.