'Pandemie niet langer van invloed op keuze hotel of vakantiehuis'

'Pandemie niet langer van invloed op keuze hotel of vakantiehuis'

Nederlandse vakantiegangers kiezen na de pandemie niet voor een ander verblijfstype. Dat blijkt uit gezamenlijk onderzoek van HotelSpecials en BungalowSpecials onder 4168 vakantiegangers.

Hoewel een verblijf in een hotel tijdens de pandemie een stuk lastiger was, geeft 75% van de hotelgasten aan liefst gewoon weer op hotel te gaan. Liefhebbers van vakantiehuizen zijn nog loyaler: liefst 86% kiest na de pandemie ‘gewoon’ weer voor het oude vertrouwde vakantiehuis. 

Vakantie in eigen land

Nederland blijft ook nu nog bijzonder populair. Ondanks het feit dat reizen naar het buitenland weer toegankelijker is geworden, gaat de voorkeur van veel Nederlanders toch uit naar een vakantie in eigen land (48% HotelSpecials en 59% BungalowSpecials).

Naast Nederland zijn ook Spanje, Duitsland en Italië populaire bestemmingen.

Minder op vakantie

Tijdens de pandemie is 43% van de hotelgasten en 38% van de vakantiehuisgasten minder vaak op vakantie geweest. 60% van de hele groep ondervraagden werd tijdens de pandemie tegengehouden om een hotel te boeken. Niet zozeer vanwege besmettingsgevaar, maar simpelweg omdat de hotels gesloten waren.