Zo ziet het nieuwe hotel van de Efteling eruit

Zo ziet het nieuwe hotel van de Efteling eruit
Artist impression van Efteling Grand Hotel

Dat de Efteling in 2024 vlakbij de ingang van het attractiepark een nieuw hotel wil openen, was al bekend. Nu deelt het park meer details over dat hotel, waaronder de naam en een eerste schets van het gebouw.

Het hotel krijgt de naam Efteling Grand Hotel en krijgt 7 verdiepingen met 143 kamers en zo'n 700 bedden. Hiermee komt het totaal aantal bedden binnen de wereld van de Efteling op bijna 3900. Het Efteling Grand Hotel wordt het grootste hotel van de Efteling en het allereerste hotel ín het park. 

Het wordt het derde eigen hotel van de Efteling. In 1992 opende het Eftelinghotel, wat 145 kamers en suites heeft en vorig jaar heropende na een grondige renovatie. In 2017 opende het eigen vakantiepark Het Loonsche Land, met daarop een 75 kamers tellend familiehotel. Dat was na Bosrijk al het tweede vakantiepark met daarop het tweede hotel.

Open in 2024

Efteling Grand Hotel biedt straks een zwembad, spa en twee restaurants. Het restaurant op de eerste verdieping biedt straks goed zicht op watershow Aquanura die elke dag met sluitingstijd wordt opgevoerd. De restaurants en twee souvenirshops die in het hotel komen zijn ook toegankelijk voor parkgasten die niet in het hotel overnachten. 

Momenteel worden de voorbereidingen getroffen, de bouw van het nieuwe hotel start na de zomer. Naar verwachting opent Efteling Grand Hotel in 2024.

Bij de eerste aankondiging van een nieuw hotel, in 2017, werd nog gesproken over een hotel met 500 kamers. Ook toen eind vorig jaar de eerste voorbereidingen werden getroffen, liet Efteling in het midden hoe groot het hotel zou worden. Wel was toen de plek, niet ver van de ingang, al bekend.

Gevel van ruim 100 meter 

Het imposante gebouw van 7 verdiepingen krijgt met een 106 meter brede voorgevel een grootse uitstraling. De open architectuur met verwijzingen naar de rijke historie van de Efteling maakt het herkenbaar en uitnodigend. 

Een van de blikvangers is de reusachtige klok met slinger, hoog in het groen geoxideerde koperen dak met 7 torens. De opvallende glazen serre krijgt een klassieke vormgeving en verdeelt zich over 2 verdiepingen.

Centrale plek op de Efteling

Het Efteling Grand Hotel is gelegen achter de hoofdentree van het park, met uitzicht op de watershow Aquanura en het Sprookjesbos. ‘Deze imposante en unieke toevoeging komt op misschien wel de meest centrale plek van de Wereld van de Efteling', zegt Sander de Bruijn, hoofdontwerper van het nieuwe hotel. 

‘Passend bij onze gebiedsvisie wordt het hele gebied rondom het nieuwe hotel aangepakt. Daarbij hebben wij ons laten inspireren door elementen uit de historie van het park en door Scandinavische havensteden. Dit hotel past qua ontwerp bij andere karakteristieke gebouwen in de Efteling, maar krijgt door zijn vorm en functie een geheel eigen karakter. De natuur, het groen en het water vormen de verbindende factor.'