Efteling start binnenkort met bouw derde hotel

Efteling start binnenkort met bouw derde hotel
Entree van de Efteling

De plannen voor een derde eigen hotel van de Efteling bestaan al een paar jaar, nu lijkt daadwerkelijk gestart te worden met de bouw. Tegelijk met de bouw van dat 500 kamers tellende hotel gaat het entreegebied op de schop: het hotel maakt straks deel uit van de ingang van het attractiepark.

De Efteling wil al langer de eigen overnachtingscapaciteit vergroten met een derde hotel. De gemeente Loon op Zand gaf daar in 2017 al toestemming voor. Nu lijken de eerste voorbereidingen voor de bouw te worden getroffen, al wil het park zelf nog niets zeggen.

Website Looopings meldt de start van de bouw aan de hand van het plaatsen van bouwketen bij het entreegebied. De Efteling wil dat hele gebied aanpakken om er meer eenheid in aan te brengen. En er dus een hotel plaatsen dat straks onderdeel is van de ingang van het park. Volgens Looopings zou het in 2018 geopende La Place-restaurant moeten wijken voor de plannen.

Het park zelf wil niet bevestigen dat de bouwketen met de komst van het hotel te maken hebben. 'Het is mooi als fans speculeren over plannen van de Efteling. Dit bericht is daar een voorbeeld van', reageert een woordvoerster tegenover Omroep Brabant. 'Op dit moment focussen we op bedrijfsvoering met huidige coronamaatregelen. Ook financieel gezien. We hopen dit jaar goed af te sluiten, maar dat is nog onzeker. Daarna kijken we pas weer vooruit. Goed om te zien dat fans alvast graag vooruit kijken naar de tijden die na de coronaperiode volgen.'

Het hotel moet 500 kamers krijgen en is het derde eigen hotel van de Efteling. In 1992 opende het Eftelinghotel, wat 145 kamers en suites heeft en eerder dit jaar heropende na een grondige renovatie. In 2017 opende het eigen vakantiepark Het Loonsche Land, met daarop een 75 kamers tellend familiehotel. Dat was na Bosrijk al het tweede vakantiepark met daarop het tweede hotel. Nu lijkt een derde hotel nabij.

In totaal beschikt de Efteling nu over zo'n 3300 bedden, verdeeld over twee parken en twee hotels. Met de komst van 500 kamers komen daar dus minimaal 1000 bedden bij.