Jonnie en Thérèse Boer serveren Business Class-menu in de lucht

Jonnie en Thérèse Boer serveren Business Class-menu in de lucht
Jonnie en Therese Boer

KLM World Business Class-klanten kunnen op vluchten vanuit Amsterdam uitkijken naar een menu dat is samengesteld door Jonnie en Thérèse Boer van restaurant De Librije***.

Dit jaar introduceert KLM ook geleidelijk nieuw Business Class servies, ontworpen door de bekende Nederlandse designer Marcel Wanders.

KLM is trots om weer gerechten te serveren die zijn ontworpen door Nederlands beste chef Jonnie Boer. De eerdere samenwerking met Jonnie en Thérèse Boer werd zeer gewaardeerd door KLM-klanten. KLM kijkt ernaar uit om Jonnie's eigentijdse stijl en Thérèse's expertise op het gebied van wijnen en gastvrijheid opnieuw aan te bieden.

Tot juli 2022 staan de volgende twee voorgerechten op het menu: Tartelette gevuld met romige appel-aardappel salade en groene aspergeso en een Proeverij van voorafjes; gegrilde courgette in tahincrème, salade van kikkererwten, knoflookfeta en notensalade.

Er is keuze uit drie hoofdgerechten:

  • Een selectie van lokale delicatessen: een traditioneel vegetarisch stoofpotje met geroosterde paprika, compôte van gesmoorde ui en tomaten en een puree van aardappel
  • Gebakken zalm met broccolini, gepofte tomaatjes en couscous
  • Kippendij in een jus van steranijs geserveerd met gestoofde groene kool en aardappelpuree.

Duurzaamheid

Jonnie Boers gebruik van herkenbare, verse, lokale ingrediënten en gebalanceerd gebruik van dierlijke eiwitten en zorgvuldig gekozen lokale leveranciers benadrukken KLM’s duurzaamheidsdoelstellingen.Het nieuwe menu zal ook verschillende vegetarische opties bevatten. De gerechten van Jonnie Boer worden vergezeld van een scala aan exquise wijnen, waaronder Masi Tupungato - Passo Doble - 2019- Mendoz, Argentinië (tot 10 april), en Domaine de Grangeneuve L'Initiale H – 2020 – Rhône – Frankrijk (vanaf 10 april).

Nieuw servies

In de tweede helft van 2022 start KLM ook met het introduceren van nieuw servies in haar World Business Class. Dit unieke servies is inclusief duurzaam dienblad en servies, ontworpen door Marcel Wanders.