Sergio Herman opent bijna de deuren van tweede Blueness

Sergio Herman opent bijna de deuren van tweede Blueness
Jaclyn Kong, Dorine Van Den Eynde en Sergio Herman

Sergio Herman opent op 31 mei de tweede vestiging van zijn Blueness in de Lange Gasthuisstraat in Antwerpen.

Chef-kok Jaclyn Kong en maître Dorine Van den Eynde hebben er de dagelijkse leiding. Dit onder het mentorschap van Sergio Herman. Beide dames delen een gezamenlijk verleden in de Sergio Herman Group en werkten samen in zowel Oud Sluis*** als in The Jane**.

Kong was tevens werkzaam in Pure C**en Blueness Cadzand, Van den Eynde deed op haar beurt ervaring op in Dinner by Heston Blumenthal** in London en restaurant 108* in Kopenhagen.

Menukaart Blueness

In de keuken worden moderne Franse gerechten gecombineerd met Japanse accenten.

De menukaart van zowel Blueness Cadzand als Blueness Antwerp bestaat uit zowel persoonlijke gerechten van de chef in de stijl van het huis, als klassieke Blueness gerechten zoals de Miso chicken van de robatta grill en langoustines met dashi beurre blanc en bloemkool.

Prominente rol voor bar

Het Blueness concept is gestoeld op een fine-dining aanpak waarbij ook de bar een prominente rol inneemt voor onder ande signature cocktails, bijzondere wijnen en exclusieve saké’s.

De zaak is gevestigd in het pand van boutique Verso van de familie Dheedene. Het is de tweede keer dat deze familie de handen in elkaar slaat met de Sergio Herman Group.