Weekend van de Rollende Keukens keert terug

Weekend van de Rollende Keukens keert terug

Van woensdag 25 mei t/m zondag 29 mei wordt het Amsterdamse Westerpark voor de veertiende keer omgetoverd tot het grootste openluchtrestaurant van Europa.

Zo’n 100 Rollende Keukens rollen dit extra lange Hemelvaartsweekend het grote grasveld op voor dit buurtfeest.

Gratis Buurtfeest

Bezoekers kunnen kiezen uit een aanbod van hapjes van ver, ontspannen met een klassiek gerecht aan tafel, proosten met een speciaal biertje of interessant doen met een glas wijn.

Gedurende het hele weekend verzorgen alle keukens en grotere podia live optredens, zodat ook iedere muzieksmaak volop aan bod komt.

Yonina de Ruijter, directeur Stichting Rollende Keukens: 'Na drie jaar staat iedereen te trappelen om terug te rollen op het heilige gras met ons gratis buurtfeest. We zijn nog even toegankelijk als in 2008, mede door de variatie aan voedsel, muziek en bezoekers. Uiteraard bewaren we tot het laatst weer een mooi plekje voor een unieke Rollende Keuken die we niet mogen missen.' 

Vertrouwd & Nieuw

Genoeg blijft na de tweejarige pauze voor gasten bij het oude: de entree is nog altijd gratis, de kleurrijke barren werken nog steeds niet met muntjes (pin only) en je aangeschafte glas blijft een souvenir. Er verrijzen er nog meer historische (circus)tenten met een eigen sfeer en programmering. Ook serveert de roodgele Cantina Mobilé, dit jaar een proeverij die is samengesteld door de buurtkoks van Markt Maal: het tweewekelijkse buurtdiner in de monumentale Centrale Markthal op het Food Center Amsterdam.

De Rollende Keukens zijn geopend op woensdag 25 t/m zondag 29 mei, van 13:00 tot 23:00.