Vakantiepark Beekse Bergen maakt nieuwe start met naamsverandering

Vakantiepark Beekse Bergen maakt nieuwe start met naamsverandering

Het nieuwe centrumgebouw op Vakantiepark Beekse Bergen wordt 2 juni officieel geopend. Dit moment is niet alleen een nieuwe start voor dit gebouw, maar voor het hele park. Dat gaat vanaf die dag verder onder een nieuwe naam: Lake Resort Beekse Bergen.

Het overkoepelende Beekse Bergen bestaat feitelijk uit vier losse parken: Safaripark, Safari Resort, Speelland en – nu nog – Vakantiepark Beekse Bergen. Die laatste maakt nu een nieuwe start met het na brand herbouwde centrumgebouw en de naamsverandering in Lake Resort. 

De afgelopen maanden zijn onder andere nieuwe cabins en safaritenten geplaatst, sanitairgebouwen opgeknapt, recreatiewoningen gerestyled en is het entreegebied vernieuwd. ‘We willen dit park naar een hoger niveau tillen zodat beter past bij de visie die we hebben voor Beekse Bergen’, vertelt directeur van Beekse Bergen Leentje Lips. ‘Ook sluit het zo beter aan bij de kwaliteit van de overige parken en kunnen we overal onze gasten de best mogelijke service bieden.’ 

Daarmee in lijn ligt dat alle vier de parken voortaan nog steviger samengevoegd worden onder de noemer Beekse Bergen. ‘Er zal veel meer als één merk worden gecommuniceerd en gehandeld’, geeft Lips aan. ‘Met de focus op Beekse Bergen als plek waar alles draait om de beleving met dieren, natuur en actief samen zijn, zowel één dag als meerdere dagen. En dat alles met dezelfde, hoge, kwaliteit. Het nieuwe centrumgebouw sluit hier ook naadloos op aan, in uitstraling, beleving én in afwerking.’ 

Ganvie Village  

Het splinternieuwe centrumgebouw heeft de naam Ganvie Village meegekregen. Net iets minder dan een jaar nadat het oorspronkelijke gebouw afbrandde, kan er weer worden gezwommen, gedineerd en gespeeld. De gastenservice is eveneens naar Ganvie Village verplaatst en er is ook een ruimte voor zakelijke bijeenkomsten en familiefeesten. 

De stijl van Ganvie Village is gebaseerd op de cultuur van de Ewe, een Afrikaanse bevolkingsgroep die leeft in zowel de binnenlanden als het kustgebied van Ghana, Benin, Nigeria en Togo. Dit is terug te zien in de bouwstijl, kleurkeuzes, patronen en materiaalgebruik. De naam is een verwijzing naar Ganvie Village in Benin, een van de belangrijkste plekken voor de Ewe. De huizen van dit 20.000 inwoners tellende dorp staan allemaal op palen in het water van Lake Nokoué.   

Brand bij Beekse Bergen

In juni 2021 ging het oude centrumgebouw van Vakantiepark Beekse Bergen verloren bij een forse brand. Al snel werden tijdelijke voorzieningen neergezet op het park en in november werd gestart met de bouw van het volledig nieuwe centrale gebouw. Dat wordt op 2 juni, bijna precies een jaar na de brand, feestelijk geopend. 

Dit voorjaar is het Vakantiepark onder handen genomen met het plaatsen van nieuwe cabins en safaritenten, het opknappen van sanitairgebouwen, restylen van recreatiewoningen en het vernieuwen van het entreegebied. Vanaf 2 juli heet Vakantiepark Beekse Bergen officieel Lake Resort Beekse Bergen. 

In april dit jaar werd daarnaast gestart met de bouw van nieuwe accommodaties op Safari Resort. Dat past in een eerder ingezet plan van Beekse Bergen-eigenaar Libéma, wat twee Brabantse parken wil uitbreiden