Formule die populariteit dankt aan onbeleefd personeel, opent in Amsterdam

Formule die populariteit dankt aan onbeleefd personeel, opent in Amsterdam

Amsterdam krijgt een pop up-vestiging van Karen's Diner. Bij deze van oorsprong Australische formule gaat het erom dat gasten zo slecht mogelijk worden behandeld. Een middelvinger als reactie op een klacht, een bord dat op tafel wordt gesmeten, je kunt het er allemaal verwachten. Ook op het menu: goede burgers.

Great burgers & rude service, dat is waar het bij Karen’s Diner om draait. Medewerkers worden getraind om hun gasten zo onbeleefd mogelijk te behandelen. Een troost is wellicht dat jij je als bezoeker ook wat minder vriendelijk mag gedragen. Gasten jonger dan zestien jaar zijn (daarom) alleen welkom onder begeleiding van een volwassene.

Klagers zijn vrouwen van middelbare leeftijd

De naam van de formule is afgeleid van Karen, de verzamelnaam voor een bepaald type klager: over het algemeen vrouwen van middelbare leeftijd die als kampioenen kunnen klagen over een gebrek aan service. Bij Karen’s Diner zijn de rollen omgedraaid en klagen de medewerkers.

De pop up-vestiging in Amsterdam is open van 1 juli tot en met 30 september en volgens de formule dé plek voor mensen die van klagen houden. Karen’s Diner wordt gerealiseerd op een geheime locatie, die kort voor je bezoek bekend wordt gemaakt.

Onvergetelijke ervaring

‘Dit is dineren met een twist’, aldus de formule. ‘Het eten is geweldig en de service ondankbaar, maar de ervaring zal onvergetelijk zijn. Dit is het anti-Google-reviewrestaurant, een plek waar je 100K op Instagram een stoute sticker krijgt in plaats van een gratis maaltijd.’

American burgers

Op het menu staan onder meer ‘dirty American burgers’, friet, shakes, cocktails ‘en volop Karens’. ‘Je gaat een verschrikkelijk leuke tijd tegemoet, maar wat je ook doet, vraag geen restitutie’, zo besluit Karen’s Diner.

Benieuwd naar een avond Karen’s Diner? Je plek in de Amsterdamse pop up-vestiging reserveer je hier.